Apple i 5 millioner

  • Endret
For 2 måneder siden lanserte Apple iTunes, suksessen med å selge sanger til 99 cent fortsetter. Salget av sanger er nå over 5 millioner enheter. 46 % av sangene har blitt solgt i forbindelse med kjøp av hele album. Totalt tilbyr iTunes over 200 000 sanger og omtrent 20 % av sangene har ikke blitt solgt en eneste gang.

Dessverre er denne tjenesten fortsatt kun tilgjengelig for amerikanske Mac brukere. Men Apple jobber med planer om lansering også i Europa så snart som mulig. Disse planene er nokk en gang blitt utsatt, da plateselskapene i Europa sliter med de avtalene de har med sine artister. Hovedproblemet er forskjeller i hele Europa på hvor mye en artist skal tjene ved nedlastning av sanger. I de inngåtte avtaler spriker dette veldig fra land til land. Mange steder er det i ikke noen avtale mellom artist og byrå på nedlastning av sanger. Derfor håper Apple å lansere iTunes i Europa i løpet av neste år.

Apple har tidligere uttalt at de praktiserer et ”take it or live it ”prinsipp, det vil si at de har en kontrakt som gjelder. Apple ønsker ikke å gjøre unntak for store de store plateselskapene eller for noen artister. Apple venter mao kun på plateselskapene og artistene, som nok taper mye penger på at de er trege. Det eneste alternativet til brukerne er som kjent gratisfildeling.
Kilde Apple og independent

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen