Apple har fått gigantbot

[NA24] Apple har fått en bot på 3,2 milliarder kroner for å ha misbrukt patentert teknologi som andre hadde rettighetene til.

En amerikansk jury i Texas har funnet IT-produsenten skyldig i å ha krenket tre patenter tilhørende selskapet Mirror Worlds, skriver business.dk.

Juryen har dømt Apple til å betale 208,5 millioner dollar i erstatning for hvert av de tre patentene. Mirror World er stiftet og eid av David Gelernter, professor i Computerscience ved Yale university. Det er også han som har anlagt sak mot Apple for å ha krenket fire patenter. Det fjerde patentet kunne juryen imidlertidig ikke finne bevis for at Apple hadde krenket.

Hyppig brukt
De tre Apple-produktene er Cover flow som gjør det mulig å bla igjennom musikkalbum som om det var en kortstokk, Time Machine som automatisk foretar sikkerhetskopiering og Spotlight som er en søkefunksjon på harddisken.

Apple mener at patentene ikke er gyldige og at de derfor ikke har krenket noen. Apple uttaler at patentene er blitt solgt og at en eventuell bot skal avspeile markedsverdien. Salget av patentene skal ha gitt Mirror World i underkant av fem millioner dollar, skriver business.dk.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen