Apple gjør det bra i krisa

Apple presenterte i går sine kvartalstall for perioden januar til og med mars. Selskapet kaller det sitt beste kvartalsresultet utenom julesesongen noen sinne, og kan i stor grad takke godt salg av Iphone og Ipod.

Salget av Apples Mac-maskiner har gått ned med tre prosent i forhold til samme periode i fjor, men har også falt med hele 12 prosent i forhold til kvartalet før, og 15 prosent i forhold til kvartalet før det.

Iphone gjør det bra

Iphone gjør det imidlertid bra, og det er solgt hele 123 prosent flere telefoner i forhold til samme periode i fjor. I forhold til siste kvartal 2008 har salget imidlertid sunket med 13 prosent, og i forhold til tredje kvartal 2008 har salget gått ned 45 prosent.

Totalt ble det solgt 3,79 millioner Iphone-eksemplarer i første kvartal i år. 1,6 millioner av disse ble aktivert i operatøren AT&T sitt nett i USA.

ZD Net har skrevet en grundigere analyse av tallene »

Tjener mer penger

Uansett gjør Apple det godt til tross for finanskrise. Selskapet omsatte for 8,16 milliarder amerikanske dollar (53,5 milliarder kroner), og satt igjen med en fortjeneste på 1,21 milliarder dollar. Dette er en oppgang i forhold til samme periode i 2008, da fortjenesten endte på 1,05 milliarder.

Apple er dermed i godt selskap med LG, som økte sine inntekter i forrige kvartal og solgte flere telefoner. LG hadde imidlertid en fallende fortjeneste, og endte med en fortjenestemargin på 6,7 prosent. Apples fortjenestemargin ligger på 14,8 prosent.

Sony Ericcsson, Nokia og Samsung har alle sammen måtte tåle fall i mobilsalget på henholdsvis 35, 19 og 1 prosent.

(Kilder: slashgear.com, zdnet.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen