Apple gir seg ikke - nå kommer iRadio

Sist uke lansert Apple en telefon som lenge bare har vært kjent som iTunes-mobilen, en modell som på forkant hadde fått massiv oppmerksomhet fra medier over hele verden. Telefonen ble laget i samarbeid med Motorola, og det endelige navnet ble Rokr E1.

Nå ser det ut til at duoen har fått blod på tann, og har allerede kommet med ideen til et nytt konsept - iRadio-telefonen. Tanken er at man skal kunne høre på radio over internett via mobilen.

Skreddersydde radiosendinger
En av fordelene med internettradio i forhold til vanlig radio er at man finner hundrevis av skreddersydde kanaler. Den nyhetsinteresserte kan for eksempel velge kanaler som kun sender nyheter.

En annen fordel er at man kan høre på radio overalt der det finnes mobildekning, ettersom musikken sendes fra internett, og ikke fra radiokanalens antenne. Det kreves derfor heller ikke at man plugger ørepluggene inn i telefonen for å ta inn radiosignalersignaler, slik man må med telefoner som har radio i dag.

I tillegg til at man kan høre på radio på direkten kan man også lagre sendingene på telefonen. Støtte for SD-minnekort gjør at man kan utvide minnet når dette blir fylt opp.

Hør på internettradio i bilen
Man er ikke nødt til å bruke øreplugger eller telefonens høyttaler når man skal høre på musikk. Man kan også spille av musikken på stereoanlegget i stua eller bilen. Dette er mulig ved å bruke en blåtannmottaker som kan videresende signalene fra mobiltelefonen.

Lydkvaliteten skal for øvrig være langt bedre enn vanlig radio. På en konferanse i Las Vegas i går sa Motorolas markedssjef, David Ulmer, at lyden skal kunne måle seg med den man får ved å spille av en CD.

Det skal nevnes at det krever høye hastigheter på internettlinjen for å oppnå CD-kvalitet på internettradio, noe som kan tyde på at vi kan forvente oss en 3G-telefon.

Lansering i januar?
Prisen for å bruke iRadio blir $7 i måneden, som tilsvarer omtrent 45 kroner. I tillegg kommer selvsagt taksten for internettbruk fra operatøren.

Det verserer foreløpig lite informasjon om iRadio-telefonen, akkurat som når iTunes-ryktene først dukket opp. Det forventes imidlertid at Motorola vil vise frem telefonen på CES-messen i januar, så ventetiden blir forhåpentligvis mindre enn sist.

(Kilder: Statesman, PalmBeachPost, AJC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen