Apple går tilbake til Nvidia

Din neste Mac kan ha Nvidia-grafikk.

Nettstedet SemiAccurate melder om at Apple på nytt er klar for et samarbeid med Nvidia. Ved siden av Intels integrerte grafikk finner vi i dag kun grafikkløsninger fra AMD i Apples datamaskiner. Men de mindre modellene med Core 2 Duo-prosessor hadde likevel Nvidia-grafikk frem til i sommer.

Forholdet mellom Apple og Nvidia skal allerede ha kjølnet i kjølvannet av grafikkfadesen rundt MacBook Pro-modellene med GeForce 8600M GT, og Apple er som kjent kresen når det gjelder valget av underleverandører.

Men å være kresen i et marked der det i realiteten kun er to aktører, altså AMD og Nvidia, er ikke lett – i praksis kan du da kun være kresen én gang. Hvorvidt Apple ikke er hundre prosent fornøyd med AMD, eller om Nvidia bare kunne gi et mer attraktivt tilbud, vites ikke. Men AMDs monopolsituasjon i datamaskiner fra Apple ser altså ut til å bli kortvarig. SemiAccurate mener vi allerede på vårparten kan se Ivy Bridge-bærbare med eplelogo og grafikk fra Nvidia.

Å bli tatt inn i varmen hos Apple igjen er nok velkomment for Nvidia, som tross alt har mistet en del markedsandeler til Intel. Men akkurat hvor lukrativ jobben som skjermkortleverandør for Apple vil være i fremtiden er et annet spørsmål. Med stadig bedre integrert grafikk fra Intel, vil vi nok også få stadig færre datamaskiner med dedikerte skjermkort.

Kilde: SemiAccurate

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen