Apple forbyr Galaxy Tab 10.1

Jobs og kompani har effektivt stoppet salget av konkurrentens nettbrett i Australia.

Jada, du leste rett. Apple skal ha klart å stoppe salget av Samsung Galaxy Tab 10.1 i Australia. De to produsentene er som kjent godt i gang med å saksøke hverandre på grunn av ulike patentbrudd, og nå har Apple ved første øyekast fått gjennomslag for sitt krav.

Les også: Apple saksøker Samsung for plagiat

Men så enkelt er det ikke. Apple og Samsung har angivelig inngått en avtale om at sistnevnte ikke får selge Galaxy Tab 10.1 i Australia inntil rettsaken som pågår i USA er avsluttet. Skulle Apple tape denne tvisten har de forpliktet seg til å betale Samsung for tapt fortjeneste "down under" for deres nettbrett. Det aktuelle søksmålet går for øvrig ut på at sistnevnte skal ha en alt for stor grad av "look and feel" i sammenligning med iPad, ifølge Mobil.nu.

Apple skal angivelig jobbe med å få på plass lignende avtaler i en rekke andre markeder.

Tolk det som du vil. Greit ut om motiv og strategi i forumet. For begge parter virker det på oss som om de dobler innsatsen, og gambler på eget lag. Apple har kanskje mest å tape, Samsung minst å vinne?

Les mer om Samsung Galaxy Tab 10.1:
Nettbrettet som skal ta rotta på iPad

Oppdatert: Ifølge Engadget vil ikke Samsung føye seg etter Apples krav om at de ikke får selge Galaxy Tab 10.1 i Australia likevel. Apple-kravet baserer seg etter sigende på versjonen av Samsung-nettbrettet som var ment for det amerikanske markedet, men det skal ikke ha betydning i land utenfor USA. -takk, learntofly!

(Kilder: Mobil.nu, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen