Apple: Fetere iPod, raskere iMac

Apples iPod er kanskje den mest ettertraktede MP3-spilleren på markedet i dag, og har blitt en slags gullstandard som alle andre spillere måles opp mot. Men som alt som har med Apple å gjøre, koster det flesk.

Den siste utgaven av iPod får litt mer enn større harddisker, tilbakespilling av MP3, wav og AAC (som er MPEG4). Denne gangen har også programvaren fått en overhaling. Fra før av har iPod kontaktlister, kalender og "to-do"-lister, men nå får den i tillegg vekkeklokke med opp- og nedtelling og tre nye spill: Solitaire, Brick og Parachute.

Det skal forøvrig alltid ha vært mulig å spille "Pong" på alle Apples iPod-er. Før Apple ble grunnlagt jobbet Steve Jobs og Steve Wozniak som designere for Atari, der de fant opp dette spillet.

De nye iPod-modellene koster henholdsvis 2 999 kroner for 10 GB, 3 790 for 20 GB og 4 790 for 40 GB, og bruker FireWire og USB 2.0.

Oppdateringene kommer bare en knapp uke etter at Creative lanserte en skarp iPod-konkurrent med den slankere og kraftigere utgaven av Zen-spilleren.

Les mer på Apples iPod-sider.


Raskere iMac
Samtidig har Apple oppgradert iMac-ene sine med nye G4-prosessorer. iMac kommer nå bare i to utgaver: Med 1 GHz G4-prosessor, 15-tommer skjerm og GeForce4 MX (32 MB) grafikk, og med 1,25 GHz G4-prosessor, 17-tommer skjerm og GeForce FX 5200 (64 MB) grafikk.

Den store nyheten her er kanskje at iMac får integrert Airport Extreme (802.11g)-antenner og Bluetooth. Det har lenge versert rykter om trådølse tastaturer og mus fra Apple, men det ser ikke ut til å ha kommet denne gangen.

De nye iMac-utgavene koster henholdsvis 12 490 og 17 490 kroner, og det finnes også en "pluss alt"-modell til salgs for over tyve kalde lakser på Apples hjemmeisder.

Les mer på Apples iMac-sider.

 


(Kilde: Apple)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen