Apple bytter til x86-arkitektur?


iMac G5 med Pentium-prosessor i 2006?

Apple har skaffet seg en noe unik posisjon gjennom tidene ved benytte PowerPC-arkitekturen. Selskapet har brukt disse prosessorene siden 1994 og for mange er det derfor svært oppsiktsvekkende at dette skjer.

Ifølge Cnet og Wall Street Journal kommer Apple til å starte overflyttingen til Intel-prosessorer på sine budsjettmodeller som Mac Mini i løpet av neste år, mens migreringen av Power Mac skjer i 2007.

Forholdet mellom Apple og IBM har vært noe anstrengt til tider, blant annet på grunn av treg levering fra sistnevntes side. Apple sies å snakke både med AMD og Intel om levering av prosessorer til neste-generasjons Mac-maskiner.

I løpet av 1. kvartal leverte Apple omtrent 1 million prosessorer i diverse maskiner. Dersom selskapet velger å rendyrke Intel-prosessorer kan dette dermed få stor betydning for AMD og markedsandeler i forhold til x86-markedet.

Det er naturligvis stor skepsis til det som kan komme til å skje, men Mac OS X er basert på FreeBSD og kan derfor lett kjøre på x86-arkitektur.

Hverken IBM, Intel eller Apple har bekreftet strategiendringen offisielt, men det sies at Steve Jobs vil kommentere situasjonen på Apple's Worldwide Developer Conference i San Francisco i dag.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen