Apple blir saksøkt av 27 612 iPhone-brukere

Rasende sørkoreanere krever erstatning.

En gruppe på 27 612 sørkoreanere vil saksøke Apple for 1 million won hver. Dette utgjør en totalsum på nesten 141 millioner kroner.

Lagret lokasjonsdata

Grunnen til søksmålet fra sørkoreanerne er at de alle mener Apple har brutt personvernloven, ved å samle lokasjonsdata gjennom deres iPhone. Lignende respons har dukket opp tidligere i år da det ble avslørt at Apples iPhone lagret lokasjonsdata fra omkringliggende telemaster og WiFi-områder på telefonen i opptil et år. Slik data kan bli brukt i ettertid til å lage et grovt kart over hvor brukeren har beveget seg.

Apple uttalte seg etter avsløringen at de ville kun lagre informasjonen i syv dager, kryptere informasjonen og slutte å ta sikkerhetskopier av informasjonen på brukernes datamaskiner.

Det reparerer likevel ikke skaden som er skjedd, og koreanerne vil ha erstatning.

Ikke første gang

Hovedmannen bak søksmålet, Kim Hyeong-seok, har allerede vært i en rettsak med Apple om akkurat det samme spørsmålet tidligere, og ble gitt én million won i erstatning. Dermed er det ikke umulig at resten av de 27611 koreanerne også vil få et saftig utbetaling fra Apple.

Apples pressetalsmann i Korea har fortsatt ikke villet uttale seg om saken.

(Kilde: AP)

Kommentarer (20)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen