Apple blir operatør?

Etter at Apple registrerte varemerket "Mobile me" har spekulasjonene om hva selskapet skal bruke det til gått høyt på flere nettsteder. Den mest populære tolkningen har hittil vært at selskapet skal slippe en egen mobiltelefon, noe nettsteder som spesialiserer seg på Apple-rykter har skrevet om i flere år allerede. Nå har det imidlertid dukket opp bilder som kan tyde på at Apple i stedet vil bli en virtuell mobiloperatør.

Det er nettstedene TUAW og Engadget som presenterer bildene som skal ha blitt sendt inn av en anonym tipser. Bildene viser et SIM-kort merket med Apple-logoen, og skal være sendt ut til testbrukere av Apples påståtte mobiltjeneste.

Tipseren påstår at Apple skal være en virtuell operatør i nettet til den amerikanske netteieren Cingular. Netteieren er USAs største mobiloperatør, og driver både GSM-nett og TDMA-nett. Siden TDMA er en mobilstandard på vei ut, tyder det på at mobiltelefonene som skal leveres under Apples påståtte mobiltjeneste vil være GSM-telefoner.

Tjenesten skal i følge ryktet være omtrent 85 prosent ferdigutviklet. Selv påstår tipseren at bildene viser mobiltelefonen til en venn som er testpilot for Apples mobiltjeneste. I og med at bildene er såpass uklare som de er, anbefaler vi deg å ta dem med en del klyper salt.

Å tippe hva Apple har tenkt til å bruke "Mobile me"-varemerket til er og blir nettopp dét: Tipping. Selskapet er kjent for å holde usedvanlig tett om planene sine, så en sikker bekreftelse får vi nok ikke før Steve Jobs selv løfter på sløret.

(Kilder: Engadget.com, Tuaw.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen