Apple angripes fra flere kanter

Selskapet Advanced Audio Devices, fra Lake Forest, Illionois, har patent på en musikk-jukebox, som dekker det Apple har markedsførst som iPod. Patentet dekker en musikk-jukebox som er konfigurert for å lagre et musikkbibliotek, og inkluderer et kabinett, audio-innganger... for å motta audio-signaler, og en datalagringsstruktur ... for å lagre audiosignaler.

Det er usannsynlig at dette patentet, som ble søkt om i august 2000 i USA, vil være gyldig. Da patentet ble sendt inn fantes det allerede musikkavspillere som Diamond Multimedias Rio, som kunne lagre et lite musikkbibliotek.

Det Hong Kong-baserte selskapet Pat-rights hevder derimot at Apples FairPlay-teknologi bryter med deres patent. Dette patentet dekker en metode for å beskytte programvare mot uautorisert bruk, og beskriver deretter en metode for å hindre at innhold blir kopiert. Pat-rights hevder at Apple bruker samme metode i deres iTunes, og dermed også på iPod. Pat-rights krever derfor 12% av inntektene Apple har hatt på iPod og iTunes, et krav som Apple garantert ikke vil gå med på.

Ifølge Pat-rights søkte Apple aldri om patent på denne teknologien, og antar derfor at selskapet visste at noen andre hadde patent på den. Pat-rights søkte om patentet allerede i 1998, og fikk det tildelt i desember 2003. Selskapet har kontaktet Apple, men de var ikke interessert i å lisensiere patentet, og Pat-rights vurderer nå om de skal saksøke Apple.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen