Apple anbefaler antivirus
Teknofil

Apple anbefaler antivirus

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Apple har i alle år vært stolte av å ha et system sikret mot virus og andre ulumskheter. Dette har de flere ganger også påpekt ovenfor Microsoft. Et enkelt søk på ordet "virus" hos apple.com sier sitt. Apple har også hatt lignende fremstøt i sine TV-reklamer. Nå ser det derimot ut til at Apple går ned fra den høye hesten.

Anbefaler bruk av antivirus
Ifølge Cnet News anbefaler nå Apple alle brukere av Mac-maskiner å få på plass antivirus. Likevel er det ikke slik at Apple sine systemer sliter mer enn tidligere. Ifølge Cnet er det tvert imot snakk om trusler via nettapplikasjoner som i dag utgjør en stor sikkerhetsrisiko.

- Apple oppfordrer til bruk av flere tjenester slik at virusprogrammerere vil ha mer enn en barriere å komme gjennom, samtidig som det å skape virus blir vanskeligere, skriver Apple i et lite notat på sine supportsider.

I notatet anbefaler Apple sine kunder å bruke en av flere antivirusprogrammer som er tilgjengelige via Apple Store. Også McAfee har utviklet antivirus for Mac-maskiner som nå anbefales av Apple.


Merker utviklingen
Ifølge Cnet har Apple selv ikke kommentert fremstøtet. Men sikkerhetseksperter fra McAfee påpeker at Apple utvilsomt føler presset fra de truslene som i dag utvikler seg.

Ifølge en oversikt utført av Microsoft går 90 prosent av dagens trusler løs på applikasjoner, mens kun seks prosent går på operativsystemer. Det er utvilsomt denne utviklingen også Apple merker.

Kilde:
Cnet News.
Apple Insider.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen