iPhone 5 slik Blackpool Creative ser for seg at den blir – basert på ryktene og lekkede bilder. (Bilde: Blackpool Creative)

Apple vraker Samsung

Ny iPhone vil inneholde færre komponenter fra Apples største konkurrent.

Til tross for at Apple og Samsung har slåss mot hverandre i rettsalen, har Samsung likevel frem til nå vært Apples viktigste leverandør av komponenter. Samsung produserer blant annet mikroprosessorer, skjermpaneler og minnebrikker som brukes i en rekke av Apples produkter.

Nå kan det se ut til at den pågående patentstriden mellom de to selskapene kan ha fått konsekvenser også for Apples forhold til Samsung som leverandør av komponenter til blant annet iPhone.

Den nye iPhone-modellen Apple lanserer onsdag neste uke vil inneholde færre komponenter fra Samsung enn hva som har vært tilfelle med tidligere iPhone-modeller. Det forteller en kilde som Reuters har snakket med.

Apple skal ifølge kilden ha kuttet ned på bestillingene fra Samsung for å gjøre seg mindre avhengig av én minneleverandør. Kilden ønsket å være anonym, siden forhandlingene mellom Samsung og Apple er konfidensielle.

Kjøper stadig mindre

Den sør-koreanske avisen Korea Economic Daily rapporterte på fredag at Apple hadde kuttet ut Samsung som leverandør av minnebrikker til den første leveransen av den kommende iPhone-modellen, ifølge Reuters. I stedet skal Apple ha valgt å kjøpe minnebrikker fra Toshiba, Elpida Memory og SK Hynix.

– Samsung er fortsatt på listen over minneleverandører (til nye iPhone-er). Men Apple-bestillingene har blitt stadig færre, og Samsung har erstattet de reduserte leveransene ved å levere til andre, hovedsakelig Samsungs egen mobilproduksjon, sier Reuters' kilde.

Samsung leverte tidligere også batterier til Apple, men ikke nå lenger. Det er det kinesiske selskapet Amperex Technology og japanske Panasonic som vil levere batteriene til den nye iPhone-modellen. LG er blant de viktigste leverandørene av skjermer.

Samsung passerte i april Nokia som verdens største produsent av mobiltelefoner, og kunne tidligere denne uken melde om at de hadde solgt hele 20 millioner eksemplarer av sin nye toppmodell Galaxy S III. Det tok bare 100 dager å nå denne milepælen, noe som betyr at Samsung har solgt 200 000 Galaxy S III om dagen, siden telefonen ble lansert.

Les også: Apple knuste Samsung i retten)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen