Apple ville ha musikk i studiokvalitet

Apple ville ha musikk i studiokvalitet

Artisten Neil Young hevder å ha jobbet med Steve Jobs om å ta musikken til nye høyder.

At musikk i MP3-format ikke nødvendigvis yter artistene full rettferdighet når det gjelder lydkvalitet, er ganske godt kjent. Likevel virker det som om folk flest har innfunnet seg med at kvaliteten er "god nok", og fyller opp mobiltelefonene med tusenvis av sanger i middelmådig kvalitet.

Men selv om det er Apple som skal ha mye av æren for å ha gjort portable musikkspillere for digital musikk til allemannseie, var antagelig ikke avdøde Steve Jobs fornøyd med kvaliteten på musikken.

I et intervju med All Things Digital kommer det nemlig frem at den amerikanske artisten Neil Young jobbet sammen med Jobs på et prosjekt som skulle gi et betydelig løft i kvaliteten på musikken.

Filstørrelsen er et problem

Young sier i intervjuet at MP3-filene bare har 5 prosent av informasjonen som finnes i originalinnspillingen.

– Svaret på de andre 95 prosentene vil være "høyoppløselige" digitale lydspor som har samme kvalitet som den originale studioinnspillingen, sa Young.

Young skal ha hatt møter med Jobs om prosjektet, men innrømmer at det er en del tekniske hindringer man må komme over før man kommer så langt. Filstørrelsen er kanskje det største problemet, i hvert fall om filene skal lagres og spilles av på mobile enheter.

I dag kan musikkfiler lastes ned fra iTunes i opptil 256 kbps. Apple har også sitt eget "lossless"-filformat, men da snakker vi om tapsfrie kopier av lydspor fra CD – ikke i full studiokvalitet, som er det Young ønsker.

Les også: Spotify skal starte egen App store

(Kilde: Cnet)

Se hele intervjuet her:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen