Konseptskisser fra designeren John Anastasiadis som viser hvordan en fargerik iPhone-billigmodell kan komme til å se ut.
Konseptskisser fra designeren John Anastasiadis som viser hvordan en fargerik iPhone-billigmodell kan komme til å se ut. (Bilde: iMore)

– Apple vil selge 75 millioner billigmobiler neste år

Analytiker mener en billig-iPhone vil sikre Apple en solid bit av markedet for rimelige mobiler.

Selv om Apple flere ganger har avvist ryktene om at de skal jobbe med en billigere versjon av iPhone, holder enkelte analytikere fast ved at en billigmodell faktisk skal være underveis.

En billigversjon av iPhone vil kunne selge i så mange som 75 millioner eksemplarer i 2014, mener analytiker Gene Munster i Piper Jaffray, ifølge Cnet.com.

Kannibalisering

Munster skrev i en melding til investorer tirsdag denne uken at han forventer at Apple kommer til å begynne å selge en iPhone til 300 dollar fra og med september. Et slikt produkt vil innebære en "kannibaliseringsrate" på 30 prosent, det vil si at for hver tredje billig-iPhone som selges, så vil det selges én mindre fullpris-iPhone. 

Kannibaliseringen vil ifølge Munster føre til at Apples andel i markedet for de mest avanserte smartmobilene vil synke fra 43 prosent i fjor til 37 prosent neste år. Men andelen i markedet for rimelige telefoner til under 400 dollar vil øke til 11 prosent i 2014, opp fra ingenting i dag.

Les også: Girer opp før produksjon av ny iPhone

(Kilde: Cnet.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen