Ingen aner hvordan en TV eller en bil fra Apple vil kunne se ut, men mange designere har allerede laget konseptskisser.
Teknofil
Ingen aner hvordan en TV eller en bil fra Apple vil kunne se ut, men mange designere har allerede laget konseptskisser. (Bilde: Martin Hajek, Aristomenis)

– Apple vil lage TV og elbil

Det hevder en av selskapets mest profilerte investorer.

Ryktene om at Apple vil lansere sin egen TV har sirkulert i flere år, men det har foreløpig ikke blitt noe av. I år har rykter om en kommende elbil fra Apple gått sin seiersgang i nyhetene. Selskapet selv har foreløpig ikke sagt noe offisielt om at de vil utvikle verken en TV eller en elbil.

Nå tar imidlertid den kjente Apple-investoren Carl Icahn bladet fra munnen, i et åpent brev adressert til Apple-sjef Tim Cook. Det melder Wall Street Journal. Der skriver Icahn at han tror Apple kommer til å lansere en egen UHD-TV allerede neste år, og en elbil er på planen for år 2020.

 

Droppet FaceTime-TV

Mangemilliardæren Icahn har tidligere vist at han har stor innflytelse hos Apple, og har dessuten vært med på å drive selskapets aksekurs kraftig opp.

Den 79 år gamle investoren hevder denne gangen at Apple vil kunne selge 10 millioner TV-er allerede i 2016, og at det i så fall vil gi en omsetning på anslagsvis 15 milliarder dollar. I brevet henviser han til flere år med TV-rykter, og sier han forventer at Apple vil starte salg av 55-tommere og 65-tommere.

Angivelig vurderte Apple for et par år siden å legge til kameraer med ulike sensorer, slik at TV-en kunne brukes til videosamtaler. Det var imidlertid ikke unikt nok til at Apple-direktørene turte å ta opp kampen med Samsung i TV-markedet den gang.

Den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs skal også ha hatt en plan om å lage en egen TV, og skal etter sigende ha uttalt at han «har klart å knekke koden» hva gjelder brukergrensesnitt for en TV.

Førerløse Apple-biler?

Flere tror Apple vil la seg inspirere av Tesla Motors.
Flere tror Apple vil la seg inspirere av Tesla Motors. Foto: Montasje: Apple/Tesla/Teknofil.no

Det andre hovedpunktet i Icahns åpne brev er introduksjonen av en Apple-bil i år 2020. Han legger dessuten vekt å at førerløse biler innen den tid trolig vil ha fått større aksept, og at det kan passe Apple bra. På den måten kan de integrere Apples materielldesign, programvare og tjenester i bilen.

Icahn legger også vekt på at Apple trolig vil gå for en elbil-variant, grunnet høye oljepriser og oljens innvirkning på global oppvarming. Han påpeker at Apple vil ha interesse av å tilegne seg bedre batteriteknologi til elbil-satsingen, fordi det også vil kunne gjøre deres øvrige produkter bedre.

Milliardærinvestoren avslutter brevet med at dersom Tim Cook ikke deler hans syn på saken, vil Icahn være den første til å erkjenne at Apple-sjefen har bedre oversikt enn ham.

Les hele brevet fra «virkelighetens Gordon Gekko» her

Slik blir den neste Apple TV-fjernkontrollen
Lar deg styre med sveip i stedet for knappetrykk »

(Kilder: Shareholderssquaretable.comWall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen