Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. (Bilde: USPTO)

Apple vil la deg høre på musikk fra hodesettet selv når du napper ut kabelen

Nytt patent på gang.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Trådløse hodesett og øreplugger kommer gjerne også med kabler som gjør at du kan veksle mellom de to tilkoblingene, men dette kan ofte være litt brysomt og by på avbrudd i lyttingen. Apple ser nå ut til å ha funnet en slags løsning på dette.

Som blant andre Apple Insider melder har Apple levert en patentsøknad som tilsynelatende skal gjøre det mulig å veksle mellom kablet og trådløs modus på en helt sømløs måte når man bruker hodetelefoner med mobile enheter.

Lagring i buffer

Selve patentteksten inneholder flere ulike varianter av konseptet, men i all hovedsak ser det ut til å dreie seg om en løsning som innebærer å bruke en form for buffer som lagrer lydinformasjon i en tidsbegrenset periode.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. Foto: USPTO

Hodetelefonene kan så falle tilbake på denne bufrede informasjonen mens vekslingen mellom trådløs og kablet lytting foregår, slik at brukeren ikke vil oppleve noen avbrudd i opplevelsen.

Patenten beskriver også en teknologi for å identifisere stoppunktet i innholdet som lagres, formodentlig slik at dette samsvarer med startpunktet for den videre avspillingen. Utover dette er detaljene litt uklare og generelle, slik patenttekster gjerne er.

Tok også patent på øreplugger

Konseptet er altså ikke det samme som vi meldte om i mars, da det kom frem at Apple har tatt patent på et øreplugg-konsept som automatisk kan skifte til trådløs modus ved hjelp av en magnetisk løsning.

Det at Apple jobber med nye tilkoblingsløsninger for enhetene sine kan for øvrig bidra til å underbygge ryktene om at Apple skal droppe hodetelefon-porten på sin neste toppmodell iPhone 7 til fordel for Lightning og/eller trådløs standard.

Nå har det dukket opp enda flere rykter om iPhone 7: Telefonen får tilsynelatende to kameraer og optisk zoom »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen