Ingen av de to enhetene i dette bildet er offisielle produkter fra Apple.
Teknofil
Ingen av de to enhetene i dette bildet er offisielle produkter fra Apple. (Bilde: Stephen Olmstead/Sonny Dickson/Shutterstock 111036374/teknofil.no/montasje)

Apple vil ha mer «uknuselig» glass

Både iWatch og de dyreste iPhonene ryktes å få safirglass.

Apple jobber visstnok med både en smartklokke og en ny iPhone, og som vanlig er med hånholdt teknologi fra selskapet svirrer det et enormt antall rykter der ute om også disse to. Nå melder imidlertid The Wall Street Journal om en større satsing Apple driver med: safirglass.

Lite minne, intet safirglass?

The Wall Street Journal har rykte på seg for å være en relativt troverdig kilde, men ifølge The Verge bør nok de nye opplysningene fra nettstedet tas med en klype salt. De sier ikke bare at en eventuell «iWatch» vil ha safirglass i fronten, men også at de billigste iPhone 6-alternativene vil mangle safirglasset.

Greit nok: at en smartklokke fra Apple vil ha glasset i fronten er ikke særlig vanskelig å tro på.

Slik ryktes de to nye iPhone-modellene å se ut.
Slik ryktes de to nye iPhone-modellene å se ut.Foto: Sonny Dickson

At The Wall Street Journal derimot hevder at skjermens kvalitet vil være bestemt av internminnets størrelse virker litt merkelig. Dette betyr at både de billigste modellene av den antagelig 5,5 tommer store brettmobil-iPhonen og av den 4,7 tommer store lillebroren vil kunne bli fysisk annerledes enn de dyrere modellene.

Selv om iPhone 5C riktignok var billigere enn iPhone 5S og var fysisk annerledes ble den også markedsført som det, og det syntes fordi baksiden var i plastikk. Derfor mener The Verge at akkurat denne påstanden er litt tvilsom, men det kan muligens også være et trekk fra Apples side for å presse prisene litt ned.

Lansering etter 9. september

Safirglass er for øvrig kjent for å være ekstremt hardt, og nærmest umulig å ripe opp. Det fikk vi blant annet se i denne videoen der noen hakket løs på det som angivelig skal være iPhone 6-skjermen. Det forventes at iPhone 6 vil bli lansert en eller annen gang etter 9. september, så inntil da er det uansett bare å vente og se.

Gleder du deg til iPhone 6?
Her er flere bilder av de to telefonene! »

(Kilde: The Verge via The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen