Apple vil ha heldekkende mobil-reklamer
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Apple vil ha heldekkende mobil-reklamer

Heldigvis er norske brukere fortsatt skånet.

Stadig flere mobilapplikasjoner er gratis å bruke, og finansieres i stedet ved hjelp av annonser og mikrotransaksjoner. Nå vil Apple gjøre det lettere for utviklere å implementere større annonser og reklamevideoer i appene sine. 

IOS-Utviklere har i dag flere alternativer for å finansiere appene sine, og flere annonse-plattformer står parate for å levere reklamebannere. Google er blant de aller største, selv på iOS-plattformen, og har i lang tid tilbudt utviklere fullskjermsannonser. Dette har gjort at flere utviklere har valgt andre annonseplattformer i appene sine enn Apples egne.

Nå slår Apple tilbake. Allerede i dag kan utviklere implementere fullskjermsannonser og reklamevideoer på 15, 30 eller 60 sekunder i appene sine.

Gjelder både iPhone og iPad

De nye annonseformatene vil gjelde for både iPhone og iPad, men ikke her i Norge. Selv om iAd-plattformen til Apple ble sluppet for fire år siden, har annonseplattformen ennå ikke kommet til Norge. Annonsene du ser er dermed trolig fra andre annonseplattformer, som forsåvidt allerede tillatter fullskjermvisninger.

Forskjellen Apple skryter av med sitt format, er at reklamen ikke tar deg ut av appen hvis brukeren trykker på en annonse. I stedet åpnes et nettleservindu i samme applikasjon, slik at man ikke blir slengt ut til Safari. 

Google har imidlertid fortsatt et ess i ermet. For mens Apples annonseplattform er begrenset til iOS, leverer Google annonser til både Android og iOS. For utviklere med apper til begge operativsystemene kan det hende dette fortsatt vil virke som et bedre alternativ enn å ha to forskjellige annonseplattformer.

Reklamer fungerer bedre på iOS enn Android: 
Facebook-reklamer brakte inn 1790 prosent mer på iOS enn Android »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen