Apple vil ha en slutt på at folk skal stå i kø for nye produkter
(Bilde: Shutterstock)

Apple vil ha en slutt på at folk skal stå i kø for nye produkter

Vil skifte lanseringsstrategi med Apple Watch og den nye MacBook-en.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dersom du er Apple-fan og følger tett med på nye produktlanseringer har du sikkert sett, og kanskje også deltatt i, de karakteristiske køene utenfor Apple-butikkene, hvor folk gjerne til og med overnatter for å sikre seg et eksemplar av selskapets nye produkter. Nå ser det ut til at Apple selv har lyst til å få en slutt på dette fenomenet.

Nettstedet Business Insider har nemlig kommet over et internt notat skrevet av Apples utsalgssjef Angela Ahrendts. I notatet instruerer Ahrendts selskapets ansatte om å oppfordre kundene til å bestille de neste store Apple-produktene på Internett, og dermed slippe de lange køene.

Gjelder Apple Watch og MacBook

Nærmere bestemt vil hun at butikkene skal fortelle kundene at produktene vil ha større tilgjengelighet på Internett, og i tillegg vise dem hvor enkelt det er å bestille produktene på nettet.

Apple vil oppfordre folk til å bestille Apple Watch på Internett i stedet for å oppsøke butikkene.
Apple vil oppfordre folk til å bestille Apple Watch på Internett i stedet for å oppsøke butikkene. Foto: Apple

I notatet, som har overskriften «Get in line online», nevnes spesifikt den kommende smartklokken Apple Watch og den nye MacBook-maskinen. Innkjøpssjefen skriver at tiden hvor kundene venter i kø og krysser fingrene for at produktet er på lager er over, og at den nye strategien vil føre til at kundene vet akkurat når og hvor produktene vil ankomme.

Ahrendts erkjenner at dette representerer et drastisk skifte i forhold til tidligere produktlanseringer, og nettopp derfor mener hun det er viktig at butikkene har en proaktiv holdning overfor kundene for å endre folks tilvente mentalitet.

Begrenset tilgjengelighet i butikk

Som Business Insider peker på kan det virke som om Apple med dette også har satt et større fokus på det faktum at mange kunder ikke får anskaffet seg de nye produktene. Ved en overgang til mer Internett-baserte lanseringer kan det bli enklere å møte etterspørselen. Blant annet var det svært mange iPhone-interessenter som måtte gå tomhendt hjem fra butikkene, selv flere uker etter lansering.

Ifølge kilden som lekket det interne notat til Business Insider vil det flere steder ikke bli mulig å kjøpe Apple Watch i fysiske butikker, blant annet i Storbritannia. I USA vil det bli mulig å plukke opp klokkene i butikkene, men de må likevel bestilles på nettet. Ifølge kilden vil det generelt være begrensede butikklagre av Apple Watch. Selskapet selv har ikke kommentert saken.

Apple Watch kan bli populære saker: Analytikere spår at flere millioner vil bli solgt i løpet av de første månedene »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen