Apple vil gjøre hele skjermen til en fingersensor
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Apple vil gjøre hele skjermen til en fingersensor

Nytt patent viser en saftig oppgradering av Touch ID-teknologien.

Apple har fokusert mye på sikkerhet den siste tiden. For en kort stund tilbake lanserte de sin nye toppmodell iPhone 5S, som i tillegg til oppgradert innmat også kunne by på en fingeravtrykksleser, kalt Touch ID. 

Selv om Apples nye sensor teknisk sett ble hacket i løpet av kort tid, har selskapet fått mye skryt for å sette fokus på sikkerhet. Nå viser et nytt patent at de akter å fortsette å fokusere på sikkerhet ved å utvide bruken av Touch ID. 

Touch ID i hele skjermen

I det nye dokumentet hos WIPO, den internasjonale organisasjonen for intellektuell eiendomsrett, ser vi at Apple vil lage et produkt som har Touch ID innebygd i en hel skjerm. De vil altså ta funksjonaliteten fra den lille sensoren vi nå finner i hjemknappen til iPhone 5S, og implementere den på en mye større flate. 

I praksis vil det si at brukere kan låse vekk spesifikke apper, eller at du bare trenger å trykke på en knapp på en nettside med fingeren din for å bli autentisert.

Foto: WIPO

Oppgraderer hjemknappen

Hvis Apple oppgraderer hele skjermen til å ta over jobben til sensoren i hjemknappen, virker det som de utforsker nye måter å bruke hjemknappen på. I patentsøknaden nevner de blant annet å bruke den som en slags styrespak, som kjenner av hvordan du beveger fingeren.

Styringen med hjemknappen skal kunne fungere sammen med styringen på skjermen, slik at du får nok en måte å kontrollere enheter på skjermen. 

Du kan sjekke ut dokumentet selv hos WIPO.

(Kilde: Recordere.dk)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen