Apple vil fjerne iPad-passord i klasserommet
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Apple vil fjerne iPad-passord i klasserommet

Snart slipper lærerne å lage Apple ID-er.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For en lærer kan det være både tidkrevende og kronglete å la elevene bruke et Apple-nettbrett i undervisningen. Det skyldes at kravet om innlogging med en såkalt AppleID, som du trenger for å kunne laste ned apper og annet innhold.

Nå skriver MacRumors at Apple er i gang med å finne en bedre løsning for skoler som bruker iPad i timen. De ønsker angivelig å fjerne kravet om AppleID for iPad-er som skal brukes i undervisningssammenheng, og samtidig gjøre det enkelt for læreren å laste ned apper til alle nettbrettene på en gang. Den nye løsningen vil samtidig sørge for at elevene ikke kan laste ned noe uten lærerens samtykke.

Opplysningene stammer fra en e-post som Apple har sendt internt i selskapet:

«[...] I dag er AppleID påkrevet for å levere apper og e-bøker til elevene. Vi jobber med å endre dette til høsten, ved at skolene får installere apper på en enhet uten en AppleID. Slik dette er planlagt, vil det redusere antall trinn som trengs for å sette opp en enhet. Endringen skal også eliminere behovet for å lage generiske Apple ID-er utelukkende for å få innhold på en iPad. Skolene vil i tillegg ha muligheten til å forhindre studenter fra å gjøre personlige kjøp uten godkjenning».

Videre skriver selskapet at de samtidig vil opprette en ny form for AppleID som kan registreres på barn under 13 år. Grunnet USAs COPPA-lov, som gjelder barns personvern, er Apple i så fall nødt til å fjerne blant annet personopplysninger og betalingsinformasjon.

Hensikten med å lage en AppleID for barn, er tilsynelatende at de skal få muligheten til å lagre arbeidene sine i skytjenesten iCloud. Denne ordningen vil tidligst komme i 2016.

Lar du barna dine sitte med iPad-en i timevis?
Flere norske barn behandles for «nettbrettnakke» »

(Kilder: MacRumors, 9to5mac)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen