(Bilde: Finn Jarle Kvalheim / Vegard Haugen, Amobil.no)

Apple vil at du leverer inn uoriginale iPhone-ladere

Kinesisk kvinne drept av usikker lader. Nå gir Apple rabatt på originalladere.

I midten av juli skrev vi om den 23 år gamle kinesiske kvinnen Ma Ailun som døde av elektrosjokk etter å ha forsøkt å besvare et anrop på sin iPhone 5, mens telefonen var plugget i en stikkontakt for å lade. Apple uttalte da at de ville undersøke hva som kan være årsaken til ulykken.

I dag gikk Apple ut med en melding om at de som har uoriginale ladere til iPhone, iPad eller iPod kan levere laderne hos en Apple Store-butikk eller hos en av Apples autoriserte serviceverksteder. Hvis man trenger en ny lader, tilbyr Apple disse til 10 dollar – eller tilsvarende i lokal valuta. Det tilsvarer rundt 60 norske kroner. En lader til iPhone koster 149 kroner i Apple Store.

En originallader til iPhone.
En originallader til iPhone.

Kan utgjøre en sikkerhetsrisiko

Meldingen sier ingenting om uhell relatert til uoriginale ladere, men ifølge Apple ønsker selskapet å forsikre seg om at deres kunder er trygge.

«Det har nylig vært rapporter om at noen falske og tredjeparts strømadaptere kanskje ikke er designet riktig, og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Selv om det ikke er problemer med alle tredjepartsadaptere, annonserer vi nå et tilbakekallingsprogram for USB-strømadaptere, slik at kundene kan skaffe seg adaptere som er designet på riktig måte", skriver selskapet på sine nettsider. 

Ifølge Apple gjennomgår alle deres strømadaptere grundig sikkerhetstesting, og er designet for å tilfredsstille kravene som finnes i ulike land verden over.

Tilbudet gjelder også i Norge

Apple sier ingenting om hvor i verden tilbudet gjelder. Men Humac, som er Nordens største Apple-forhandler, forteller til Amobil at innbytteprogrammet gjelder også i Norge fra og med den 16. august.

– Jeg har nå fått bekreftet at dette vil gjelde også her i Norge. Men vi har foreløpig ikke fått informasjon om hvordan det skal løses rent praktisk, og hvordan prisene vil bli, opplyser Bård Kvamme, country manager i Humac.

Les også: Døde av elektrosjokk med iPhone 5 i hånden

(Kilder: Apple, BBC

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen