(Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

– Apple TV vil fjerne TV-reklame

Neste utgave vil la deg hoppe over reklamer mot betaling, ifølge rykte.

I lang tid har ryktebørsen skulle hatt det til at Apple en gang skal lansere sin egen TV. Enn så lenge har vi måttet nøye oss med medieboksen Apple TV, som er en søt liten assistent i den moderne TV-hverdagen.

Nå hevder den tidligere Wall Street Journal-journalisten Jessica Lessin at Apple jobber med en ny og kraftfull funksjon til Apple TV: muligheten til å hoppe over TV-reklame.

Tradisjonell TV under press

Ifølge Lessin er Apple i samtaler med de store TV-nettverkene om denne tjenesten. Ved å se et TV-program via Apple TV skal du få slippe reklamepausene, men hvordan dette vil fungere for direktesendinger med innlagte pauser er ikke nevnt.

Systemet skal vistnok fungere ved at seerne betaler en fast sum til Apple, som i sin tur kompenserer TV-selskapene for tapte reklamevisninger.

Hele prinsippet vil rokke ved den mest fundamentale inntektsmodellen til TV-selskapene, nemlig visningsbasert reklame. Samtidig kan denne nye inntektsmodellen kanskje være til hjelp for en bransje som forventer store endringer i fremtiden.

Om man måler i antall seertimer er nemlig strømmetjenesten Netflix det største TV-nettverket i USA. Tjenesten er som mange vet helt reklame-fri, og lar titterne se innhold når og hvor de vil. I år var også året da vi nordmenn for første gang brukte mer tid på Internett enn TV

Du kan gjøre mye med TV-en, selv uten vanlige TV-sendinger:
Slik gjør du TV-en til det ultimate underholdningssenteret »

(Kilder: Jessica Lessin, via The Verge og Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen