Apple TV+ kommer 1. november og koster 59 kroner måneden
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Apple TV+ kommer 1. november og koster 59 kroner måneden

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har vært kjent en stund at Apple har hatt planer om å lansere sin egen strømmetjeneste.

Under kveldens Apple-lansering fortalte selskapet at Apple TV+, som den heter, lanseres 1. november. Og prisen? 59 kroner måneden.

Vil kapre familier

Da kan familier på inntil seks personer se på samtidig med hver sin profil.

Til sammenligning koster et abonnement hos Netflix med fire samtidige seere 139 kroner måneden, og hos HBO Nordic 99 kroner per måned med to samtidige seere. Enkeltabonnement hos disse konkurrerende tjenestene starter på henholdsvis 89 kroner hos Netflix (ikke HD-strømming) og 99 kroner for HBO Nordic.

For å sukre pillen litt ekstra fortalte Apple at alle som kjøper en ny iPhone, iPad, Mac eller Apple TV, får ett år abonnement på Apple TV+-tjenesten inkludert. Noe må de jo finne på for å utfordre de etablerte aktørene. 

Originalt innhold

Reese Witherspoon og Jennifer Aniston lager "The Morning Show", hvor handlingen finner sted i en redaksjon som lager amerikansk morgen-TV.

Ikke så altfor mye er kjent om hva slags innhold du kan forvente å finne på Apples Netflix-konkurrent, men selskapet satser i alle fall på kjente og sikre navn så langt. Både velrenommerte regissører, skuespillere og kjente programledere, fra Steven Spielberg til Reese Witherspoon, Jennifer Aniston og Oprah Winfrey, har bekreftet et samarbeid med tjenesten.

Winfrey varslet to nye dokumentarer til Apples strømmetjeneste. En om effektene av seksuell trakassering på arbeidsplassen (arbeidstittel Toxic Labor) og en serie i flere deler om de enorme problemene rundt mental helse i verden. 

Jason Mamoa har hovedrollen i Apple+-serien «See».

Under kveldens pressekonferanse fikk vi også se noen glimt av nytt innhold som skal være klart for Apple TV+: For All Mankind, The Morning Show (med Aniston og Witherspoon) og See. Sistnevnte har Jason Mamoa i hovedrollen, og handler om en verden hvor alle er blinde.

Nytt innhold loves hver måned etter at tjenesten lanseres.

Strøm i 4K-kvalitet

Apple TV+ innhold skal strømme i 4K HDR-kvalitet og får støtte for Dolby Atmos. TV-serier og innhold kan dessuten lastes ned og sees «offline».

For å se på Apple TV+-innhold trenger du en Apple TV, iPhone, iPad eller Mac. Apple lover imidlertid at flere strømmebokser, strømmepinner og TV-er også får innebygget støtte for tjenesten.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen