På utsiden er de to Apple TV-ene identiske. Her er 2012-utgaven på høyre side av bildet. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Apple TV får stor oppdatering

Last ned den nye versjonen, med flere etterlengtede funksjoner.

Det var bare dager siden Apple slapp iOS 6-oppdateringen sin til sine mobile enheter, og nå får også TV-boksen deres en liten overhaling.

I 5.1-oppdateringen som nå kan lastes ned til Apple TV-en din, får du flere nye funksjoner å kose deg med. De fleste endringene som er gjort er ikke så veldig store, men det er to som skiller seg ut som spesielt nyttige: Raskt bytte mellom ulike iTunes-kontoer og en mer funksjonell bildestrøm.

Lettere å bytte kontoer

Bytte mellom iTunes-kontoer har fram til nå vært en rimelig tungvint prosess, og for husstander med flere iTunes-kontoer har det vært slitsomt å bytte imellom dem. Nå skal dette være gjort langt enklere, selv om de første tilbakemeldingene vi har sett på nettet tilsier at det ikke er tillatt å bytte raskt mellom kontoer som er tilknyttet ulike land. Dermed vil det fortsatt være kronglete å bytte mellom et norsk og et amerikansk abonnement, noe mange gjør her i Norge, da det amerikanske film- og serie-utvalget er langt bedre.

I bildestrøm-fanen kan du nå få invitasjoner fra andre brukere til bildestrømmene deres, og du kan dele dine egne bilder med andre. Du kan kommentere og motta varslinger når det kommer nytt innhold, og det hele blir rett og slett litt mer interaktivt enn den konstante strømmen av bilder du hadde før.

Overfør musikken hvor som helst

En annen funksjon som har blitt lagt til er muligheten til å strømme lyden fra Apple TV-en til en annen Apple TV-mottaker. Hvis du for eksempel har en annen Apple TV på soverommet, eller et stereoanlegg med støtte for Airplay, kan du bruke dem som høyttalere i stedet for de du har koblet direkte til Apple TV-en.

Andre funksjoner inkluderer søk blant trailere, nye skjermsparere, iOS-lignende organisering av ikonene på menyen, flere valg for nettverkoppsett og generelle stabilitetsoppgraderinger. I motsetning til alle i-dingsene som ble oppgradert til iOS6, har ikke Youtube blitt fjernet fra 5.1-oppdateringen på Apple TV.

Du kan laste ned oppgraderingene til andre-generasjons Apple TV eller tredje-generasjons Apple TV via lenkene, eller bare gå inn på oppdateringsmenyen på boksen din og be den om å oppgradere seg selv.

Har du en Apple TV fra 2011? Har du prøvd å jailbreake den?

Guide: Vi har jailbreaket Apple TV

(Kilde: 9to5mac)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen