Amazon går i strupen på Apple TV
Teknofil
(Bilde: Amazon)

Amazon går i strupen på Apple TV

Fire TV er tre ganger så kraftig som konkurrenten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mens Google Chromecast har blitt den nye "må-ha-dingsen" for TV-er her i Norge, har en ny frier meldt seg på andre siden av Atlanterhavet.

I går viste Amazon fram sin helt nye medieboks, kalt Amazon Fire TV, som er både kraftigere og smartere enn konkurrentene sine.

Fokus på film og TV

Maskinen er så klart laget for mediekonsum, og kommer forhåndsinstallert med drøssevis av medietjenester. Netflix, Hulu, Pandora, ESPN, Vimeo og Amazons film- og TV-tjeneste Amazon Prime.

Akkurat som Apple TV styres den lille boksen med en minimalistisk fjernkontroll, men i motsetning til Apples medieboks kan Fire TV også styres med stemmen. Du kan for eksempel rope ut navnet på din favorittskuespiller, og du vil få opp en liste over alle filmer og TV-serier han har spilt i.

På innsiden av Fire TV har Amazon stappet en firekjernet prosessor og 2 GB minne, noe som angivelig gjør den tre ganger så rask som Apple TV. Med tanke på at den nyeste Apple TV-en kom ut for to år siden, skulle det kanskje bare mangle. Den kan spille av video i 1080p-oppløsning og har støtte for Dolby Digital 7.1-lyd.

Spillmaskin

Den økte kraften gjør det også mulig å bruke den lille TV-boksen som spillmaskin. Med en en separat spillkontroller kan du kose deg med typiske mobil- og nettbrettspill, som den populære lommeversjonen av Minecraft og bilspillet Asphalt 8. 

Amazon Fire TV slippes i USA til en pris på 99 dollar, altså den samme prisen Apple tar for sin TV-boks. Det er ikke mulig å bestille medieboksen hit til Norge, og selv om du får den tilsendt hit er det mange av tjenestene som ikke vil fungere. 

Det går rykter om en splitter ny Apple TV: 
— Nye Apple TV kan være ferdig allerede i april!

(Kilde: Time)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen