Apple tar patent på kurvet skjerm
Teknofil
(Bilde: Federico Ciccarese)

Apple tar patent på kurvet skjerm

Produksjonsmetode for bøyde og berøringssensitive flater godkjent.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple har nettopp fått innvilget et patent for kurvede trykkskjermer i USA. Mens de sørkoreanske selskapene LG og Samsung allerede har dyttet ut LG G Flex og Samsung Galaxy Round på markedet, ser det ut som at Apple kan være i ferd med å følge etter.

Det spesifikke patentet dreier seg om en produksjonsmetode. Teknikken lar Apple skape bøyde skjermer som ivaretar de berøringssensitive egenskapene uten å deformere bildet under panelet.

En annen fordel er at selve substratet vil være kurvet. I tradisjonelle produksjonsmetoder pleier dette å være flatt, uavhengig av om panelet det legges på er bøyd eller ei. Dette kan skape problemer med sensitiviteten, men Apples løsning ser ut til å forbigå dette.

Individuelle mønstre

Apple Insider har bilder av selve patentet, som blant annet viser bobleaktige mønstre på overflaten av en trykkskjerm. Dette kan være en fordel for å ivareta følelsen av fysiske taster eller lignende.

Om dette innebærer at Apple er i gang med en kurvet iPhone, er ennå for tidlig i si. Selskapet kommenterer som vanlig ikke rykter og spekulasjoner.

Ryktene er selvsagt i gang for lengst:
– Apple jobber med større, kurvet iPhone »

(Kilder: Apple Insider via TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen