Apple stopper passordbytte for iCloud
Teknofil
(Bilde: iStock 20419217/Niklas Plikk, Hardware.no)

Apple stopper passordbytte for iCloud

Trenger tid til å fikse sikkerhetsrutinene sine.

Som en følge av Mat Honan-historien har Apple nå stoppet alle ønsker om passordbytte over telefon. Det melder flere Apple-ansatte til Wired.

Ifølge kildene til Wired skal pausen vare i minst 24 timer, slik at selskapet har tid til å finne ut av hvilke sikkerhetsprosedyrer de må endre, og hvordan de skal forhindre at noe lignende kan skje igjen.

Vil stoppe flere utnyttelser

Amazon, som også var en viktig bidragsyter i hacker-historien, endret sikkerhetsprosedyrene sine i går. Tidligere kunne hvem som helst får tilgang til en Amazon-konto så lenge man kunne oppgi navnet, epost-adressen og bostedsadressen til offeret. Det skal ikke lenger være nok for å få tilgang til kontoen.

Wired fikk beskjed om at Apple jobbet med å endre hele sikkerhetssystemet sitt da de prøvde å gjenskape hacken Honan hadde blitt utsatt for, for andre gang. På mandag hadde de klart å ringe Apple, resatt AppleID-passordet over telefonen, og fått tilgang til iCloud-kontoer. Alt de trengte å gjøre var å oppgi navn, e-post-adresse og postadresse, samt de fire siste sifrene på kredittkortet som var koblet til iCloud-kontoen. I går var ikke dette lenger mulig.

Den Apple-ansatte de snakket med fortalte at de burde prøve igjen etter 24 timer, og at de kunne prøve ut tjenestene iforgot.apple.com for å endre AppleID-passordet selv.

Selv om det er klart at Apple gjør dette for å forhindre at flere etterligner Honan-hackeren, vil ikke selskapet selv si noe om når de nye sikkerhetstiltakene blir iverksatt, eller hva de vil være.

Les også:

(Kilde: Wired)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen