Apple startet ikke i en garasje likevel
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen/Hardware.no)

Apple startet ikke i en garasje likevel

Steve Wozniak kaster nytt lys på opprinnelsen til gigantselskapet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en kjent sak at mange av dagens store IT-selskaper hadde en heller beskjeden begynnelse. Som vi skrev om under vårt besøk til Silicon Valley i 2012 startet for eksempel PC-kjempen HP i en garasje, og lenge har det vært antatt at også Apple ble født i et enkelt garasjelokale i Steve Jobs' barndomshjem.

Som nettstedet Bloomberg Businessweek nå rapporterer kan det se ut til at denne historien nå har slått en aldri så liten sprekk.

I en videoreportasje om Apple-medgrunnleggeren Steve Wozniak, som var mannen som bygget selskapets første datamaskin Apple 1, kommer en litt annerledes versjon av Apples tidligste dager frem. Ifølge Wozniak er nemlig garasjehistorien temmelig upresis.

Designet ingenting i garasjen

– Garasjen er egentlig en myte og ganske overdrevet. Vi designet ingenting der. Derimot arbeidet vi med designen et annet sted, for deretter å kjøre til garasjen hvor vi vi fikk dem til å fungere. Så kjørte vi til butikken hvor de betale oss kontant for produktene, sa Wozniak.

Ifølge medgrunnleggeren ble garasjen ofte kun brukt som et slags oppholdslokale.

– Det var ikke slik at det befant seg massevis av mennesker inni garasjen med egne arbeidspulter og denslags. Som oftest var det bare oss to der inne, og mesteparten av tiden satt vi bare der uten å gjøre noe særlig produktivt arbeid, sa Wozniak i videoen.

Merket at Jobs' personlighet endret seg

I klippet kommer det frem at garasje-epoken representerte et mer uformelt partnerskap mellom ham og kompisen Steve Jobs. Etter at Apple II-maskinen var et faktum ble alt mer seriøst, da de blant annet mottok store investeringer.

Ifølge Wozniak var det også tidspunktet da Jobs' personlighet visstnok endret seg markant, fra spøkefugl til en mer rendyrket og seriøs forretningsmann i dress og slips som fokuserte på salg og økonomi.

Apple har kommet en lang vei siden den gang: Vi har testet selskapets råeste iMac med 5K-oppløsning »  

(Via NextPowerUp)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen