Slik ser Apples 27 tommer store Thunderbolt Display ut.
Slik ser Apples 27 tommer store Thunderbolt Display ut. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no)

Apple stanser salget av den lekre skjermen sin

Salget av Thunderbolt Display varer nå bare så lenge lageret rekker.

Når det gjelder eksterne skjermer har Apple som kjent kun én modell på markedet, nemlig sin «Apple Thunderbolt Display» på 27 tommer, som ikke har blitt oppdatert på fem år. Nå ser det ut til at du må skynde deg dersom du vil sikre deg et eksemplar av skjermen.

Apple har nemlig bekreftet overfor blant andre TechCrunch at de avslutter salget av sin Thunderbolt Display. Det betyr altså at skjermen nå kun vil være tilgjengelig så lenge lageret rekker.

Planlegger visstnok 5K-skjerm

Den gamle skjermen skal ifølge rykter erstattes av en ny 5K-skjerm lik den som sitter i dagens iMac, her avbildet.
Den gamle skjermen skal ifølge rykter erstattes av en ny 5K-skjerm lik den som sitter i dagens iMac, her avbildet. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Nyheten kommer nok ikke som en stor bombe, med tanke på at kilder nylig hevdet at Apple planlegger å lansere en ny Thunderbolt-skjerm med 5K-oppløsning på 5120 x 2880 piksler, altså samme type skjerm som sitter i den eksisterende 5K-utgaven av Retina iMac.

Avslutningen av salget av den eksisterende generasjonen Thunderbolt-skjermer er altså trolig for å rydde plass for den oppgraderte versjonen. Når denne kommer ennå uvisst, men et av de spennende ryktene om skjermen er at den får et eget, innebygget skjermkort.

Poenget med den løsningen skal være å gjøre 5K-skjermen aktuell også for datamaskiner uten saftig grafikkapasitet, samtidig som løsningen setter Apple i stand til å videreføre sitt karakteristiske, slanke laptop-design.

Originalen fremdeles dyr

Den eksisterende Thunderbolt Display-modellen har en oppløsning på 2560×1440 piksler og har altså ikke blitt fornyet siden 2011, da skjermen ble lansert på markedet. I Apples egen nettbutikk har den ennå en pris på 11 490 kroner, mer enn det man for eksempel må ut med for Asus' nye 4K-skjerm på samme størrelse.

iPhone 7 er trolig på vei: Den vil antakelig ligne mye på iPhone 6, ifølge nye rykter »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen