Apples 13 tommer store MacBook Pro har allerede blitt oppdatert. I dag var det 15-tommeren og iMac sin tur.
Apples 13 tommer store MacBook Pro har allerede blitt oppdatert. I dag var det 15-tommeren og iMac sin tur. (Bilde: samsonovs / Shutterstock)

Apple slipper oppdaterte Macer

Ny 15-tommers MacBook Pro og rimeligere iMac med 5K-skjerm.

Ryktene om oppdaterte Mac-er fra Apple har svirret de siste par dagene. Nå er katta ute av sekken, og Apple har lansert. De nye maskinene er en forbedret MacBook Pro med 15-tommers Retina-skjerm, og den heftigste serien iMac-modeller har også blitt billigere.

Force Touch på plass

Den viktigste enkeltnyheten i MacBook-modellen er at også den nå har fått Force Touch-pekeplaten. Løsningen dukket først opp i Apples knøttete MacBook, før den raskt også ble introdusert i MacBook Pro-modellene med 13 tommer stor skjerm. Nå er altså den spesielle pekeplaten med motorisert klikking tilgjengelig også i Apples heftigste bærbare maskiner.

Les mer om de oppdaterte 13-tommerne og MacBook Air i denne artikkelen.

Maskinen har ellers fått en del av de samme oppgraderingene som de mindre maskinene fikk. Her er det raskere flash-lagring, litt lengre batteritid og heftigere grafikkløsninger for de kraftigste konfigurasjonene, i form av AMDs Radeon R9 M370X.

Skal du ha en ny 15-tommers Retina-MacBook må du i dag ut med fra 19 590 kroner. For utgaven med den nye AMD-grafikken må du legge på knapt fire og en halv tusenlapp til.

Prisfall for heftigste modell iMac

Hvis du ønsker deg en diger alt-i-ett-maskin med 5K-skjerm, har prisen for Apples variant akkurat gått ned.
Hvis du ønsker deg en diger alt-i-ett-maskin med 5K-skjerm, har prisen for Apples variant akkurat gått ned. Foto: Skjermdump

iMac-modellene med Retina 5K-skjermer er i den største og dyreste enden av utvalget. Men med dagens lansering ble det litt billigere å sikle på en av Apples alt-i-ett-maskiner. Iallfall om du sikter høyt.

Da denne serien ble lansert var det kun én maskin å velge i, og i den rimeligste konfigurasjonen kostet den 24 000 kroner. Med en litt mer forsiktig i5-prosessor og noe svakere grafikkløsning har prisen nå gått ned med 3000 kroner.

For det får du en 27 tommer stor skjerm, med hele 5120 x 2880 pikslers oppløsning. Bygget inn i skjermen får du 8 gigabyte RAM og en Intel Core i5-brikke på 3,3 GHz.

Begge maskinene er allerede i salg i Apples nettbutikk, med norske priser og det hele. Ble iMac mer fristende etter prisfallet? Syng ut i kommentarfeltet under.

Den aller heftigste iMac-versjonen må du fortsatt punge ut for. Om det er et fornuftig valg kan du lese mer om i testen vår.

(Kilde: Pressemelding)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen