Apple slipper ny og billigere iMac
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Apple slipper ny og billigere iMac

Skal lokke de prisbevisste med litt svakere maskinvare.

Blant Apples iMac-maskiner er det hittil ingen som har kommet seg under 10 000 kroner. Den rimeligste varianten, 21,5-tommeren med i5-prossesor på 2,7 GHz, er oppgitt med en pris på 10 290 kroner hos Prisguide.

Nå har iMac-ene imidlertid endelig kommet seg ned på et firesifret beløp. Apple har nemlig utvidet 21,5-tommersfamilien med en ny modell som i den norske Apple-butikken er oppgitt med en pris på 9290 kroner.

Svakere maskinvare

Modellen er designmessig identisk med storebrødrene, men blir selvsagt noe mindre muskuløs når det gjelder maskinvaren. Nærmere bestemt får maskinen en tokjerners Intel Core i5-prosessor med en klokkefrekvens på 1,4 GHz.

Maskinen leveres ellers med 8 GB minne, men i motsetning til de dyrere 21,5-tommerne ser det ikke ut til at minnet på denne rimeligere modellen kan oppgraderes.

Videre utstyres den nye iMac-en med 500 GB harddiskplass, som i likhet med de andre kan oppgraderes til 1 TB. Når det gjelder grafikk kommer maskinen med den integrerte grafikkprosessoren Intel HD Graphics 5000.

Det er uvisst hvorfor Apple har valgt å lansere en rimeligere iMac nå, men sannsynligvis ønsker selskapet å ta opp konkurransen med rimelige Windows-baserte alt-i-ett-PC-er, for eksempel Lenovos ThinkCentre-serie og HPs AIO-modeller.

Apple har sluppet mange nyheter i det siste:
Én av dem er at OS X får splitter nytt design »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen