(Bilde: Apple, New Line Cinema)

– Apple slipper en 65-tommers TV i 2014

Enda flere opplysninger om den ryktede TV-en har dukket opp.

Apples påstått kommende TV-modell har for lengst blitt en nærmest parodisk hyppig gjenganger på ryktebørsen, men alle former for offisielle bekreftelser har ennå glimret med sitt fravær.

Ryktene startet rett etter Steve Jobs' bortgang i 2011, og siden har vi blant annet hørt at TV-en angivelig blir Siri-basert, at Foxconn har gjort seg klare for å produsere TV-en, at den vil komme i tre størrelser og at den skal lanseres i år og styres av en ring, for å nevne noe.

– Lanseres i 2014 med 4K-oppløsning

Nå er vi igang igjen. Den amerikanske avisen The Wall Street Journal har intervjuet en japansk analytiker som mener det er god grunn til å anta at Apples mye omtalte TV-modell vil bli lansert i løpet av fjerde kvartal neste år.

Analytikeren, som heter Masahiko Ishino og jobber for byrået Advanced Research Japan, la til at TV-en kommer i størrelsene 55 og 65 tommer og støtter 4K-oppløsningen.

Ishino antydet til og med en pris på TV-ene, som han mener vil ligge på henholdsivs 1500 og 2500 amerikanske dollar, altså rundt 9000 kroner og 15 000 kroner før moms.

Hvor dette prisanslaget kommer fra en uvisst, men det høres unektelig mistenkelig lavt ut, særlig med tanke på at TV-ene angivelig har 4K-støtte. Sonys 65-tommers 4K-modell KD-65X9005A, som vi nylig testet, koster for eksempel hele 48 000 kroner i Norge.

Blir en «smart-PC-skjerm»

Utover dette fortalte analytikeren til Wall Street Journal at TV-ene vil få et rammeløst design. De vil også ligne mer på «smart-PC-skjermer» enn vanlige TV-er, og skal blant annet ha fjernet kaoset av kabler og tunere som ofte omgir TV-er.

Til sist opplyste japaneren at LG trolig vil levere 70 prosent av LCD-panelene til Apple-TV-ene. Samsung vil lage bildeprosessorene, og det slitesterke Gorilla Glass 3 vil antakelig bli benyttet på skjermene, ifølge analytikeren.

Som tidligere er det uvisst hva disse opplysningene er basert på, og heller ikke denne gangen har Apple avkreftet eller bekreftet informasjonen. Dermed er det altså bare å fortsette å smøre seg med tålmodighet til Apple forhåpentligvis kan stilne ryktestormen.

I mellomtiden slipper Apple andre nye produkter:
Vi har testet det nye operativsystemet Mavericks »

(Kilde: The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen