Apple Music er den foreløpig eneste Android-appen fra Apple.
Apple Music er den foreløpig eneste Android-appen fra Apple. (Bilde: Google Play)

Apple skal trolig lansere flere apper til Android

Apple Music blir trolig ikke den siste som kommer til erkekonkurrentens plattform, sier rykter.

I oktober i fjor skjedde det noe smått historisk, da Apple for første gang lanserte en app til Android-plattformen i form av Apple Music. Nå ser det ut til at strømmetjenesten på ingen måte vil bli den siste Apple-tjenesten som blir tilgjengelig på erkekonkurrentens plattform.

Som nettstedet 9to5mac melder kom de nye opplysningene frem under en tale som nylig ble holdt av Apple-sjefen Tim Cook i forbindelse med de seneste kvartalstallene.

Lodder stemningen

Under talen, som riktignok kun er blitt referert av andre, skal Cook ha uttalt at selskapet bruker Apple Music til å «lodde stemningen» for å eventuelt øke tjenestetilbudet på andre plattformer.

Det er Tim Cook selv som skal ha hintet om flere Apple-apper til Android.
Det er Tim Cook selv som skal ha hintet om flere Apple-apper til Android. Foto: JStone/Shutterstock.com

Uten at dette kan regnes som en eksplisitt bekreftelse, gir uttalelsen en ganske klar indikasjon på at iPhone-produsenten er åpne for å slippe flere apper til Android i fremtiden. 

Mange muligheter

Akkurat hva slags apper vi i så fall kan vente oss er uvisst, men som blant andre Engadget peker på vil kanskje diverse iCloud-tjenester være et naturlig sted å starte. Et annet logisk valg kunne være meldingstjenesten iMessage. En annen mulighet kunne kanskje være mobilbetalingsløsningen Apple Pay.

Et av usikkerhetsmomentene er imidlertid hvor mye etterspørsel det er etter iOS-apper på Android, da plattformen allerede er ganske velfylt. Ennå er heller ingenting offisielt bekreftet fra Apples hold.

I mellomtiden tar Google nye grep for å møte konkurransen fra Apple: Nå vurderer selskapet større kontroll over Nexus-serien »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen