Apple skal trolig begynne å lage sine egne grafikkbrikker til mobiler
(Bilde: Wikipedia)

Apple skal trolig begynne å lage sine egne grafikkbrikker til mobiler

Skal være i ferd med å kjøpe selskapet bak grafikkløsningen i iPhone.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple designer som kjent sine egne mobilprosessorer i form av A-serien, men når det gjelder grafikkdelen benytter selskapet de såkalte PowerVR-prosessorene fra britiske Imagination Technologies. Nå melder blant andre Ars Technica at Apple er i ferd med å kjøpe opp dette selskapet.

I så fall vil Apple altså i praksis få full kontroll på produksjonen av grafikkprosessorene, i stedet for å utvikle dem i samarbeid med andre parter.

Godt mottatt

Opplysningene kommer fra kilder som skal ha kjennskap til saken, men har ikke blitt offisielt bekreftet. Nettstedet TechCrunch meldte imidlertid at Apple har bekreftet samtaler med det britiske selskapet, men uten å kommentere et eventuelt oppkjøp.

Imagination Technologies lager grafikkløsningen til Apples A-brikker, og opplevde oppsving i aksjekursen etter nyheten.
Imagination Technologies lager grafikkløsningen til Apples A-brikker, og opplevde oppsving i aksjekursen etter nyheten. Foto: Skjermdump

Imagination Technologies skal ha opplevd økonomiske problemer en stund, og har den siste tiden sagt opp mange ansatte, som kan være en medvirkende årsak til det mulig oppkjøpet. Etter at nyheten ble kjent skal aksjene til selskapet for øvrig ha steget med hele 20 prosent på børsen.

Det er uvisst akkurat hva et eventuelt oppkjøp av selskapet vil ha å si for forbrukere, men som Ars Technica peker på er det ikke umulig at Apple ønsker å optimalisere designet etter sine spesifikke preferanser, for på denne måten å øke ytelsen til grafikkbrikkene.

Apple kom nylig med en bunke nyheter: Apple TV har nå blitt oppgradert med nye funksjoner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen