Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet som tydelig viser at patenten er basert på tidligere ervervede Kodak-patenter.
Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet som tydelig viser at patenten er basert på tidligere ervervede Kodak-patenter. (Bilde: USPTO)

Apple skal trolig begynne å lage actionkameraer

Ny patent tyder på at Apple vil konkurrere med GoPro og dets like.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple er jo desidert mest kjent for sine iPhone-, iPad og iMac-produkter, men med ujevne mellomrom dukker det opp patenter som indikerer at IT-giganten har planer om å gi seg i kast med helt nye produktlinjer. Blant eksemplene finner vi en mus som kan kjenne hvor hardt du trykker,et svært spesielt høyttalerkonsept og en «trådløs projektor-PC».

Nå melder nyhetsbyrået Reuters og Business Insider at Apple har blitt innvilget nok en patent. Patenten kan tyde på at selskapet ønsker å begi seg ut på noe så uventet som actionkamera-markedet, og dermed konkurrere med blant annet GoPro.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. Foto: USTPO

Mener GoPro har for mye vindmotstand

Selve patentdokumentet har overskriften «Digital camera system having remote control», som altså indikerer at det dreier seg om et kamera med mulighet for fjernstyring, som er en funksjon man også finner på for eksempel GoPro-kameraene.

I patenten kommer det frem at Apple har ønske om å forbedre actionkamerateknologien, og peker spesifikt på svakheter med de kjente GoPro-kameraene. Apple skriver blant annet at GoPro-modellen Hero2 har en høy profil og dermed kan forårsake mye vindmotstand og høyere risiko for skade og  forstyrrelser på bildet som følge av vibrasjoner.

Apple skal tilsynelatende rette på dette ved å lage et smidigere kamera med mindre motstand. Kameraet skal både kunne holdes i hendene og festes på ulike typer overflater, som hjelmer og lignende, akkurat som GoPro-kameraene. Det skal også kunne ta opp bilder under vann.

Bygger på Kodak-patenter

I patenten kommer det frem at Apple ser for seg et sofistikert fjernkontrollsystem, hvor fjernkontrollen både kan brukes til å kontrollere kameraet og til å vise informasjon om kameraets funksjoner og status på en egen skjerm. Tilsynelatende er det blant annet dette som skal gi kameraet en lav og smidig profil.

Ifølge Business Insider er det nylig patenterte kameraet delvis basert på patenter som Apple har skaffet seg fra den tidligere fotogiganten Kodak. Som vi meldte for noen år siden var Apple, sammen med Google, en av de store budgiverne da Kodak la en bunke av sine tallrike patenter ut for salg for å redde selskapet.

Som alltid med patenter er det høyst uvisst om eller når vi eventuelt får se et Apple-produsert actionkamera i butikkene. For alle de tekniske detaljene om kan du sjekke ut hele patentdokumentet hos United States Patent and Trademark Office

Dette er faktisk ikke første gang Apple prøver seg på et actionkamera:
Viste du at de har laget både spillkonsoller og kamera? »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen