– Apple skal snart lansere en 27-tommers Mac med 5K-oppløsning
(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

– Apple skal snart lansere en 27-tommers Mac med 5K-oppløsning

Særdeles høyoppløst Mac vil komme før nyttår, ifølge ferske rykter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På Apple-fronten er det utvilsomt den nylige lanseringen av iPhone 6 og smartklokken Apple Watch som har dominert nyhetsbildet fullstendig den siste tiden, men det betyr ikke at ryktebørsen har tatt ferie.

Det Taiwan-baserte konsulent- og markedsforskningsselskapet TrendForce slapp nettopp en pressemelding med en interessant, dog ubekreftet, opplysning om en tilsynelatende kommende Mac-modell. TrendForce spesialiserer seg på å følge forsyningskjeder tett og har Apple blant sine klienter.

iMac med 5K-oppløsning

Den ferske pressemeldingen omhandlet i utgangspunktet den raske veksten til 4K-TV-er på det kinesiske markedet, men avslørte tilsynelatende samtidig at Apple planlegger en ekstra høyoppløst Mac innen relativt kort tid.

– Apple skal lansere en 27-tommers iMac med 5K-oppløsning innen utgangen av fjerde kvartal i år. Produktet er ventet å starte en ny bølge av etterspørsel etter ultra-høyoppløste skjermer, står det i pressemeldingen, som ikke utdyper informasjonen noe nærmere.

Dersom opplysningen stemmer ser det med andre ord ut til at Apple har tenkt å hoppe over 4K-oppløsningen, som ennå er ganske ny på skjermmarkedet, for å gi sin neste iMac hele 5120 x 2880 piksler å briljere med.

5K-skjermer allerede introdusert

Selv om opplysningen ikke er bekreftet fra Apple sitt hold, er en 5K-Mac på ingen måte urealistisk. Som vi meldte i forbindelse med IFA-messen tidligere denne måneden har Dell allerede vist frem en PC-skjerm med 5K-oppløsning og samme størrelse, altså 27 tommer.

Det er uvisst hvilken løsning Apple eventuelt skal bruke for å kjøre 5K-bilder på skjermen. DisplayPort 1.2-standarden, som brukes av iMacs Thunderbolt-utganger, støtter nemlig maksimalt 4K-oppløsning. Den kommende 1.3-standarden skal takle så mye som 8K-oppløsning, men denne har ennå ikke kommet på markedet.

Apple har også nylig lansert sitt nye operativsystem:
Vi har sjekket hvordan OS X «Yosemite» er i bruk »

(Via 9to5mac, Geek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen