– Apple skal lansere en billigere MacBook Air
(Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

– Apple skal lansere en billigere MacBook Air

Og den kan komme ganske snart, mener troverdig analytiker.

Man kommer ikke veldig langt under 10 000 kroner for Apples spinkleste bærbare, men nå ser det ut som det er håp for dem som ikke ønsker å betale fullt så mye for MacBook Air. Det melder blant andre 9to5mac.

Den vanligvis treffsikre KGI-analytikeren Ming-Chi Kuo har nemlig uttalt overfor investorer at Apple planlegger en ny og rimeligere MacBook Air – og den skal visstnok komme allerede i første halvdel av inneværende år.

Skal hjelpe Mac-salget

Det har allerede kommet indikasjoner på at Apple planlegger en rimeligere Air-modell i år fra blant annet Digitimes, så det er nok grunn til å knytte en viss lit til informasjonen, selv om ingenting altså er bekreftet fra offisielt hold.

  Foto: Apple

I begynnelsen av februar var for øvrig også nettstedet Bloomberg i kontakt med kilder som hevdet at Apple skal lansere tre nye Mac-modeller i år, hvorav to blir bærbare. Det kan dermed være den nye Air-modellen er blant disse.

Den nye og billigere Macen skal i likhet med dagens modell ha en skjerm på 13 tommer, men utover dette er det ikke så mye mer som er kjent om modellen, ei heller hvor mye billigere den blir. Dagens 128 GB-utgave av MacBook Air har i dag en startpris på 10 790 kroner i Apples egen nettbutikk.

Ifølge KGI-analytikeren planlegger Apple å øke MacBook-omsetningen med 10-15 prosent ved hjelp av den nye Air-modell. Apples PC-salg har sunket jevnt og trutt de siste årene, og også selskapets seneste kvartalstall viste en markant nedgang i Mac-salget. Selskapet har også i stor grad nedprioritert Air-linjen til fordel for større satsing på MacBook Pro og iMac.

Bærbare PC-er får snart 5G-støtte »

(Via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen