Apple skal bruke 45 milliarder dollar på tre år

Apple skal bruke 45 milliarder dollar

Apple skal bruke 45 milliarder dollar på tre år

Se hva pengene skal brukes til.

Apple har i løpet av de siste årene klart å bli verdens mest verdifulle selskap, og skal ha rundt 100 milliarder dollar i kontantbeholdning.

Det har vært spekulert mye i hva Apple har tenkt å bruke alle pengene til. På en pressekonferanse mandag lettet imidlertid Apple på sløret.

Ifølge en pressemelding fra Apple vil selskapet bruke 45 milliarder dollar i løpet av de tre neste årene. Pengene vil bli brukt til en kombinasjon av utbetaling av utbytte til aksjonærer, og til tilbakekjøp av egne aksjer.

Apple planlegger å betale ut et utbytte på 2,65 dollar per aksje for fjerde kvartal i regnskapsåret 2012, som starter 1. juli i år. Det er første gang siden 1995 at Apple har betalt ut utbytte.

Kjøper tilbake aksjer

10 milliarder dollar vil bli brukt til tilbakekjøp av aksjer. Tilbakekjøpsprogrammet starter i i regnskapsåret 2013, som begynner 30 september, og vil gå over tre år.

– Vi har brukt noe av pengene våre til å gjøre store investeringer i vår virksomhet gjennom økt satsning på forskning og utvikling, oppkjøp, åpning av nye butikker, strategiske forhåndsbetalinger og kapitalutgifter i verdikjeden, og på å bygge ut infrastrukturen vår. Dere vil se mer av dette i fremtiden, skriver Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Cook mener de til tross for disse investeringene vil ha rikelig med penger til driften, og til å kunne utnytte strategiske muligheter som dukker opp.

Les også: Slik er Apples nye iPad

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen