Apple skal bruke 45 milliarder dollar på tre år

Apple skal bruke 45 milliarder dollar på tre år

Se hva pengene skal brukes til.

Apple har i løpet av de siste årene klart å bli verdens mest verdifulle selskap, og skal ha rundt 100 milliarder dollar i kontantbeholdning.

Det har vært spekulert mye i hva Apple har tenkt å bruke alle pengene til. På en pressekonferanse mandag lettet imidlertid Apple på sløret.

Ifølge en pressemelding fra Apple vil selskapet bruke 45 milliarder dollar i løpet av de tre neste årene. Pengene vil bli brukt til en kombinasjon av utbetaling av utbytte til aksjonærer, og til tilbakekjøp av egne aksjer.

Apple planlegger å betale ut et utbytte på 2,65 dollar per aksje for fjerde kvartal i regnskapsåret 2012, som starter 1. juli i år. Det er første gang siden 1995 at Apple har betalt ut utbytte.

Kjøper tilbake aksjer

10 milliarder dollar vil bli brukt til tilbakekjøp av aksjer. Tilbakekjøpsprogrammet starter i i regnskapsåret 2013, som begynner 30 september, og vil gå over tre år.

– Vi har brukt noe av pengene våre til å gjøre store investeringer i vår virksomhet gjennom økt satsning på forskning og utvikling, oppkjøp, åpning av nye butikker, strategiske forhåndsbetalinger og kapitalutgifter i verdikjeden, og på å bygge ut infrastrukturen vår. Dere vil se mer av dette i fremtiden, skriver Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Cook mener de til tross for disse investeringene vil ha rikelig med penger til driften, og til å kunne utnytte strategiske muligheter som dukker opp.

Les også: Slik er Apples nye iPad

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen