– Apple skal begynne med egenprodusert TV-innhold
(Bilde: Montasje: Apple/Teknofil.no)

– Apple skal begynne med egenprodusert TV-innhold

Skal trolig ta opp konkurransen med Netflix.

Allerede i februar i år dukket det opp rykter om at Apple planlegger en egen nett-TV-tjeneste, og nå har spekulasjonene fått mer vann på mølla. Nettstedet Variety melder nemlig at Apple visstnok skal satse på egenproduserte TV-programmer.

Opplysningene kommer fra anonyme kilder, og er altså ikke offisielt bekreftet av Apple. Ifølge kildene skal Apple allerede har innledet samtaler med diverse Hollywood-produsenter om produksjon av eksklusivt innhold.

Jakter etter folk

En «høytstående» produsent skal ha uttalt at Apple planlegger å etablere en egen avdeling som skal utvikle og produsere strømme-innhold i «langformat», som altså ser ut til å indikere at Apple ønsker å utfordre strømmetjenester som Netflix.

En TV-tjeneste ville vært en naturlig følgesvenn til den nye Apple TV-boksen som snart lanseres, men vil ikke komme før neste år, ifølge ryktene.
En TV-tjeneste ville vært en naturlig følgesvenn til den nye Apple TV-boksen som snart lanseres, men vil ikke komme før neste år, ifølge ryktene. Foto: ymgerman/Shutterstock.com

Ifølge en av kildene til Variety skal Apple starte prosessen med å finne de rette medarbeiderne i løpet av de kommende månedene, og meningen er å på produksjonsapparatet på plass allerede neste år.

Interessant nok skal Apple ifølge noen av kildene har lagt inn et bud på gjengen fra den populære TV-serien Top Gear, men det var altså Amazon som vant denne budrunden, som vi meldte i slutten av juli.

Kan komme som programpakker

Det er ennå uvisst akkurat hva slags type tjeneste Apple eventuelt planlegger, og om den vil ligne på strømmetjenestene som allerede tilbys av for eksempel Netflix og Amazon. Tidligere rykter har indikert at Apple ønsker å tilby tilby programpakker direkte til forbrukere via Internett.

Apple skal ifølge disse tidligere ryktene også ha utviklet et eget grensesnitt til tjenesten, og har til og med avholdt en demonstrasjon av hvordan tjenesten vil fungere overfor mulige partnere. Hvem partnerne er vites imidlertid ikke.

Det ble for øvrig tidligere spekulert i om Apple skulle lansere den nye TV-tjenesten samtidig med den kommende Apple TV-boksen, men dette ble nylig avkreftet av kilder

I stedet skal nye Apple TV visstnok ha et stort fokus på spilling: Det kom frem i nye opplysninger om den neste strømmeboksen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen