Apple-sjef tjente over 2 milliarder

Apple-sjef tjente over 2 milliarder

Av samtlige administrerende direktører i USA tjener Tim Cook best.

Finansavisen Wall Street Journal har nå publisert en oversikt over de høyest lønnede toppsjefene i USA for 2011. Den avslører at Steve Jobs' arvtager Tim Cook hadde en inntekt på svimlende 378 millioner dollar - tilsvarende 2,2 milliarder kroner. Dette gjør ham til den best betalte administrerende direktøren i USA.

Nesten hele Cooks lønn kommer imidlertid fra aksjer som han fikk da han overtok etter Steve Jobs, og flesteparten er låst fast til Apple i flere år før han eventuelt kan bruke dem. Dette er for øvrig den aller høyeste lønnen som er registrert siden Wall Steet Journal startet med slike oversikter for åtte år siden. Steve Jobs tok ut en lønn på én dollar hvert år og resten i aksjer. Tim Cook har ifølge Wall Street Journal fått 900 000 dollar i lønn og de resterende millionene i aksjer.

Disse fem tjener mest i USA. Forstørr bildet ved å trykke på det.
Disse fem tjener mest i USA. Forstørr bildet ved å trykke på det.

Avstanden ned til toppsjefen på andre plass er nest ikke til å tro. Administrerende direktør Lawrence J. Ellison i Oracle tjente "bare" 76 millioner dollar – 450 millioner kroner. På de neste plassene finner vi CBS-sjef Leslie Moonves med 410 millioner kroner og JC Penney-sjef Ronald Johnson med 315 millioner kroner.

Den 5. best betalte toppsjefen i USA holder også til i mobilverdenen. Sanjay Jha leder Motorola Mobility og tjente nesten 280 millioner kroner i 2011.

Les også: Siris "talefeil" gjør skam på Apple

Hva ville du gjort med 2 milliarder kroner til fritt bruk? Diskuter i forumet!

(Kilde: Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen