Ny rekord for Apple – ekstrem omsetning det siste kvartalet
(Bilde: Apple)

Ny rekord for Apple – ekstrem omsetning det siste kvartalet

iPhone fortsetter å håve inn penger for selskapet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en kjent sak at Apple er litt av en pengeku, ikke minst på mobilmarkedet. Nå melder den California-baserte teknologigiganten om nok en inntjeningsmessig rekord.

kvartalsrapporten for det første finanskvartalet, som endte 31. desember, kan Apple melde om en omsetning på vanvittige 78,4 milliarder dollar. Dette er ifølge selskapet den aller høyeste kvartalsvise omsetningen Apple noensinne har hatt.

Skyhøyt overskudd

Heller ikke netto fortjeneste står det dårlig til med. iPhone-produsenten satte igjen med et overskudd på solide 17,9 milliarder dollar i siste kvartal, som ikke er langt unna verdenrekorden på 18,3 milliarder dollar som ble satt i samme kvartal i fjor.

iPhone selger som hakka møkk og sikrer Apple enorme inntekter. Dette er deres nyeste flaggskip iPhone 7.
iPhone selger som hakka møkk og sikrer Apple enorme inntekter. Dette er deres nyeste flaggskip iPhone 7. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er iPhone som er Apples desidert største inntektskilde med meget stor margin. Mobiltelefonene stod for hele 54 milliarder dollar av den den totale omsetningen på 78,4 milliarder, mens iPad og Mac stod for henholdsvis 5,5 og 7,2 milliarder dollar.

I tillegg til rekordstort iPhone-salg melder Apple at de også solgte flere Mac-maskiner, Apple Watch-klokker og tjenester enn noensinne. Akkurat hvor stor Apple Watch-omsetningen er uvisst. I kvartalsrapporten inngår smartklokkene i samme gruppe som Apple TV, Beats-produkter og iPod, som til sammen utgjør 4 milliarder dollar av total omsetning.

Apple kan nå sikre seg enda mer penger gjennom gigantsøksmål mot Qualcomm »

(Via The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen