Apple presses til å gjøre det enklere å bytte til Android-plattformen
(Bilde: Montasje: Finn Jarle Kvalheim, Niklas Plikk, Tek.no, Google)

Apple presses til å gjøre det enklere å bytte til Android-plattformen

Ja, du leste riktig.

Apple og Google er som kjent bitre konkurrenter når det gjelder mobile operativsystemer, og i utgangspunktet virker det lite sannsynlig at den ene aktøren ønsker å gjøre det enklere å bytte til konkurrenten. Som avisen The Telegraph melder ser dette imidlertid nå ut til å være tilfelle.

Avisen skal nemlig ha vært i kontakt med en høytstående kilde som hevder at Apple er i ferd med å utvikle et verktøy som skal gjøre det lett og kjapt å overføre data fra en iPhone til en Android-telefon.

Presset av europeiske selskaper

Detaljene foreligger ikke, men det skal dreie seg om et verktøy for overføring av blant annet kontakter, musikk og bilder. 

Bakgrunnen skal være press fra europeiske teleselskaper som er bekymret over at svært få forbrukere bytter fra iPhone, noe de mener har sammenheng med de tekniske vanskelighetene med å overføre data mellom plattformene.

Ifølge teleselskapene setter dette Apple i en posisjon som gjør det vanskelig å forhandle med selskapet, uten at det er helt klart hva som ligger i dette. 

Apple har ifølge Recode sagt at deres mål er å konvertere Android-brukere til Apple-brukere. Det er imidlertid ikke sikkert at Apple får sin vilje når europeiske makter klager såpass høylytt. Det så vi blant annet da EU ville få slutt på Apples spesialkabler, og tvang dem til å inkludere Micro USB-adaptere med laderne sine.

Trolig ikke frivillig

Uansett utvikles det nye verktøyet trolig ikke på eget, frivillig initiativ, da det går i motsatt retning av det som har vært Apples strategi. Som blant andre Wall Street Journal meldte tok Steve Jobs tidligere til orde for å låse folk enda mer inn i sitt eget økosystem, i det han anså som en «hellig krig» med Google.

Europeiske myndigheter har for øvrig flere ganger tidligere uttrykket bekymring for Apples markedsposisjon. I 2013 meldte kom det frem at EU hadde startet etterforskning av Apple på grunn av mistanke om at selskapet hadde skvist ut konkurrenter gjennom avtaler med mobiloperatører.

Her er et annet Apple-ryke som nylig dukket opp: Selskapet skal jobbe med trådløse ørepropper til iPhone 7 sammen med Beats »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen