– Apple planlegger store endringer i app-butikken sin
(Bilde: ymgerman/Shutterstock.com)

– Apple planlegger store endringer i app-butikken sin

«Hemmelig» gruppe skal visstnok jobbe med Google-inspirert søkefunksjon i App Store.

Apple er som kjent en hyppig gjenganger blant ryktesprederne, og nå har det dukket opp atter nye, uoffisielle opplysninger fra ryktebørsens mørke avkroker. Denne gangen handler det om Apples app-butikk, og informasjonen stammer fra kilder som Bloomberg har snakket med.

Kildene hevder at Apple har satt sammen et «hemmelig» team av mennesker som jobber med en ganske omfattende oppdatering av App Store, som blant annet vil omfattende søkefunksjonen.

Sponsede resultater

Noe av det teamet jobber med er visstnok å få på plass et system med sponsede søkeresultater, altså noe lignende av det Google opererer med.

Foto: Bloomua/Shutterstock.com

Det vil i så fall altså innebære at app-utviklere kan betale Apple for å få en godt synlig plassering blant søkeresultatene når brukere søker etter bestemte temaer og kategorier i butikken.

I tillegg til dette skal den hemmelige gruppen av Apple-ingeniører også jobbed med å gjøre selve søkefunksjonen mye bedre, uten at det er helt klart hva som konkret ligger i planene.

100 personer

Gruppen skal ifølge Bloombergs kilder bestå av hele 100 personer, hvorav mange er tilknyttet Apples annonseavdeling iAd, som altså indikerer at det er nettopp nye annonseløsninger som står i fokus.

Med et så stort antall mennesker som jobber med prosjektet ser det ut til at det uansett dreier seg om relativt store endringer av App Store. Apple selv har ikke kommentert saken, så akkurat hvordan app-butikken skal forandres må vi nok vente litt med å finne ut av.

Prisene i Apples app-butikk gikk nylig opp: Minsteprisen økes med 22 prosent på grunn av valutasvingningene »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen