– Apple planlegger mobilbetaling
(Bilde: Shutterstock / 120907486)

– Apple planlegger mobilbetaling

Wall Street Journals kilder hevder Apple er godt igang med forberedelsene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv om Apple har valgt å ikke støtte NFC i sine mobiltelefoner, har de allerede fått på plass en del andre elementer som kan brukes til mobilbetalingsløsninger. Med lanseringen av iPhone 5S kan de verifisere identiteten din med fingeravtrykk, og selskapet har også lagret kredittkortinformasjon til et stort antall brukere for musikk-, app- og videokjøp via iTunes. I tillegg har de en løsning som heter iBeacon, som lar butikker sende tilbud direkte til kundenes mobiltelefoner når de er i nærheten. 

Nå skal Apple være i full gang med å få på plass de siste tingene før de kan begynne å håndtere betaling også for fysiske varer og tjenester, skriver Wall Street Journal.

Eddy Cue, Senior Vice President, Internet Software and Services, Apple.
Eddy Cue, Senior Vice President, Internet Software and Services, Apple.Foto: Apple

Ifølge avisens kilder har Apples iTunes- og App Store-sjef Eddy Cue og en av toppsjef Tim Cooks nærmeste medarbeidere vært i møter med ulike aktører i bransjen for å diskutere muligheten for mobilbetaling.

I tillegg har Apple gitt tidligere sjef for Apples online-butikker, Jennifer Bailey, en ny rolle for å bygge opp en egen avdeling for mobilbetaling hos Apple, ifølge tre personer som skal ha kjennskap til planene. Minst fem andre kjente toppsjefer innenfor betalingsbransjen skal ha blitt kontaktet i forbindelse med stillingen, før Apple bestemte seg for å gi Bailey jobben.

Apple ønsker ikke å kommentere påstandene overfor Wall Street Journal.

Enormt potensiale

Apple har 575 millioner registrerte brukere i iTunes, og har solgt rundt 375 millioner iPhone-mobiler de siste fem årene. Det betyr at potensialet innenfor mobilbetaling bør være enormt.

– Apple er absolutt den sovende kjempen i mobilbetalings-verdenen. De har muligheten, men de har bare ikke klart å knytte alt sammen, sier Denee Carrington i Forrester Research til Wall Street Journal.

Mye tyder på at kjempen er på vei til å våkne opp fra dvalen. For et par uker siden dukket det opp en patentsøknad hvor det ble beskrevet en metode hvor brukeren kobler seg til et kasseapparat eller lignende  ved hjelp av for eksempel NFC eller iBeacon, for så å koble seg til en server ved hjelp av en annen trådløsteknologi, som for eksempel Wi-Fi eller Bluetooth, for å fullføre transaksjonen.

Les mer om dette her: Apples NFC-planer avslørt »

(Kilde: Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen