– Apple planlegger nye bærbare med skarpere skjermer
(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

– Apple planlegger nye bærbare med skarpere skjermer

De nyeste ryktene har også angitt lanseringsdatoen for neste OS X.

Det verserte en god del rykter i forkant av Apples utviklerkonferanse i mai, hvorav det først og fremst var den nye OS X-versjonen «Yosemite» som slo til og skapte de største overskriftene.

Ryktebørsen har imidlertid på ingen måte tatt sommerferie, og nå bringer nettstedet 9to5mac atter nye, ubekreftede opplysninger for Apple-entusiastene. Opplysningene stammer fra anonyme kilder som nettstedet visstnok har vært i kontakt med.

4K-stasjonær og Retina-bærbar

Et av ryktene omhandler lanseringstidspunktet til det nye operativsystemet OS X Yosemite. Ifølge kildene forventer Apple å være ferdig med arbeidet på Yosemite i begynnelsen av oktober, med en antatt lansering for forbrukere rundt slutten av måneden. Ventetiden blir altså rundt fire måneder, skal vi tro kildene.

Noe mer interessant er kanskje opplysningen om at Apple jobber med stasjonær maskin, altså mest sannsynlig en iMac, som vil få en skjerm med 4K-oppløsning. Det foreligger imidertid ingen øvrig, teknisk informasjon om dette produktet.

I tillegg til dette kunne kildene også underbygge de allerede rapporterte ryktene om at en ny 12-tommers MacBook er underveis. De bekreftet visstnok også at den nye MacBook-en faktisk vil bli utstyrt med en høyoppløst Retina-skjerm, noe tidligere rykter ikke har kommentert.

Trenger du en liten, bærbar Mac allerede i dag?
Finn beste pris på årets modell av 11,6-tommers MacBook Air »

Kan komme i tredje kvartal

Det som imidlertid er uvisst er hvorvidt denne nye bærbare vil falle inn under MacBook Pro, MacBook Air eller om den vil bli en del av en splitter ny produktlinje fra Apple.

Utover dette ser selskapet visstnok på den kommende maskinen som et «stort steg fremover» for bærbare PC-er, og den skal angivelig bli både vesentlig tynnere og lettere enn dagens modeller.

Både den stasjonære 4K-maskinen og den nye bærbare skal ifølge kildene enten lanseres sent i tredje kvartal eller tidlig i fjerde kvartal – altså rundt september eller oktober. Dermed er det altså bare å smøre seg med tålmodighet, og vente på offisielle kunngjøringer fra Apple for mer informasjon.

Apple gjør det bra for tiden: Økning i Mac-salget ga solid overskudd »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen