Apple oppgraderer iMac for første gang på nesten to år
(Foto: Apple)

Apple oppgraderer iMac for første gang på nesten to år


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple har akkurat oppgradert iMac-serien sin. På utsiden vil de nye iMacene se helt like ut som de gamle, men komponentene på innsiden får en etterlengtet og sårt trengt oppgradering. 

Det er nesten to år siden den iMacs spesifikasjoner fikk se et hopp. Det er ikke like ille som Mac Mini som måtte vente i fire år, men det er fortsatt lang tid i en bransje hvor vi er vant til å se oppgraderinger dyttes ut i hvert fall årlig. 

Raskere og kraftigere

De nye iMacene er nå utstyrt med enten fjorårets eller årets prosessorer, basert på hvor mye du er villig til å punge ut, kombinert med kraftige grafikkort fra AMD. 

Apple selv sier de har doblet ytelsen på maskinene i løpet av natten. 

Dette er de nye 27-tommerne i iMac-serien. Foto: Skjermdump, Apple

Innstegsmodellen med en 21,5-tommers 4K-skjerm har nå en firekjernet Core i3-prosessor (8. gen), men kan også oppgraderes til en sekskjernet i5-prosessor (8. gen). Grafikkortet som følger med er Radeon Pro 555X med 2 GB videominne, men går du for den kraftigste 21,5-tommeren har du også muligheten til å gå for et Raden Pro Vega 20-kort. Dette er første gang vi ser et Vega-kort i Apples minste iMacer. 

Prisen for den billigste, nye 21,5-tommer-iMacen er 14 990 kroner, men denne prisen går fort oppover når du legger på ting som SSD-lagring, mer minne enn de medfølgende 8 GB. 

Trenger du en større skjerm, og enda kraftigere prosessor, er du nødt til å se på 27-tommerne. Der starter prisen på 20 490 kroner, og gir deg en sekskjernet Core i5 (8.gen) og Radeon Pro 570X-grafikkort med 4 GB GDDR5-minne. Her får du for øvrig også 5K-oppløsning. 

Ekstrem pris på iMac Pro

Prisen stiger fort når du vil ha mye minne. Foto: Skjermdump, Apple

Samtidig som de vanlige iMacene har fått bedre prosessor og grafikkort, har også proffvarianten av maskinen, iMac Pro, fått en ny oppgraderingsmulighet.

Den allerede svindyre maskinen, som har en startpris på over 55 000 kroner, har nå fått en mulighet for å bli levert med hele 256 GB RAM. Til vanlig har den 32 GB RAM, og tidligere har du hatt mulighet til å oppgradere til enten 64- eller 128 GB.

Nå kan du få 256 GB minne til iMac Pro for den nette summen av 57 200 kroner. Altså mer enn en helt ny, "vanlig", iMac Pro koster. 

Skrur du opp alt til maks på iMac Pro blir prisen ganske tullete. Foto: Skjermdump, Apple

Prisene er rett og slett absurde. Skrur du alle variablene opp til det maksimale på iMac Pro, med den beste prosessoren, grafikkløsningen og størst lagring og minne, ender prisen opp på 173 690 kroner. 

Vi likte Apples siste bærbare ganske så godt: 
Les testen vår av MacBook Air »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen