Apple ønsker tynnere tastaturer

Apple ønsker tynnere tastaturer

Apple ønsker tynnere tastaturer

Nytt patent hinter til enda en slankekur.

Det er ingen hemmelighet at Apple ønsker seg stadig slankere produkter. Nå har et patent på en ny type tastatur blitt gjort tilgjengelig – og der beskriver Apple nye måter å redusere størrelsen på uten at det går ut over funksjon eller ytelse.

Patentet kalles "Single Support Lever Keyboard Mechanism" og gjør at tastaturoverflaten kan lages av et nesten hvilket som helst materiale, men samtidig bidra med stabilitet for hver tast.

«Det vil være fordelaktig å tilby et tastatur for en portabel datamaskin som er vakkert, men som samtidig bidrar med stabilitet for hver tast,» heter det i patentet.

Finpusset meteoritt

Med tastaturer er det to viktige kategorier å ta hensyn til – berøringsmessig respons på at en tast har blitt trykket ned og avstanden som er nødvendig for å trykke ned knappen. Apple tar til høyde for begge deler, med fokus på taktile materialer og minimal avstand for respons.

Patentet understreker at materialet som velges for tastene er veldig viktig på grunn av estetikk og, ikke minst, hvordan det føles for fingrene. Aktuelle materialer er glass, tre, stein og til og med "finpusset meteoritt".

Tastene på Apples slanke tastatur vil, uavhengig av materiale, holdes på plass av en solid støttespak. Designen gjør at avstanden for å trykke ned knappen blir på så liten som 0,2 millimeter.

Enda en metode

Apple beskriver i tillegg en annen metode. Der blir støttespaken under tastene laget av et fleksibelt materiale, noe som gir en god respons når du taster.

Tasten og støttespaken vil ha en "elastomerisk avstandshylse" mellom dem og metallflaten under.

Hylsen vil ha et materiale av for eksempel gummi eller silikon, slik at det gir en merkbar følelse når du taster. I tillegg reduserer dette irriterende klakkelyder.

«Fordelene med oppfinnelsen er mange,» står det i patentet. «Én fordel er at et tastatur med kort responstid kan tilføyes en slank datamaskin uten å ødelegge den berøringsmessige følelsen på tastaturet.»

Patentet ble offentliggjort denne uken av U.S. Patent and Trademark Office, og ble først sendt inn av Apple i august 2010.

(Kilde: AppleInsider)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen